Eladta a Dunamenti Erőművet a GDF Suez

Vágólapra másolva!
A MET Power AG vásárolta meg a többségi tulajdonrészt.
Vágólapra másolva!

A MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Power AG megvásárolta a GDF Sueztől a Dunamenti Erőmű 74,8 százalékos többségi tulajdonrészét, a tranzakció a héten zárult le - közölte a MET. Az MVM Csoport továbbra is tulajdonos marad a Dunamenti Erőműben, a részvényeinek 25 százalékát birtokolja. A tranzakciót követően biztosított az erőmű stabil működése és a munkahelyek megőrzése – hangsúlyozták a közleményben. Az új többségi tulajdonos jelezte, hogy további modernizációkat tervez, és ezzel új munkahelyeket teremthet a régióban.

A MET Csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, a kiskereskedelem területén pedig nyolc európai országban van jelen, köztük Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban. A MET 14 nemzetközi gázpiacon és 13 európai kereskedési ponton tevékenykedik. 2013-ban nyitott az áram-, idén pedig új londoni irodáján keresztül a kőolajkereskedelem felé.

A Dunamenti Erőmű Zrt. Magyarország legnagyobb teljesítményű gáztüzelésű erőműve, a magyarországi beépített kapacitás csaknem egyötödét kitevő 1900 megawattos villamos teljesítménnyel és 1000 megawatt hőszolgáltatási teljesítménnyel rendelkezik. Szabályozóképességével stratégiai szerepe van a hazai villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságában.