Jó befektetés lesz, védi a palotavásárlást az MNB

Vágólapra másolva!
Befektetési célból vették a nyereségükből, és olcsóbban, mint ahogy az ellenzék állítja. A Magyar Nemzeti Bank szerint jól fognak járni az Eiffel Palace megvásárlásával.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi ingatlanpiaci környezetben az ingatlanbefektetésből származó előnyök kiaknázása érdekében vásárolta meg nettó 45,3 millió euró (13,6 milliárd forint + áfa) összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ezt maga a pénzintézet közölte hétfőn, szerintük a vásárlás kedvező hatást gyakorolhat az MNB eredményére.

Az irodaház megvételét teljes körű jogi átvilágítás, a ingatlan befektetési értékének megtérülési számításokon alapuló, a KPMG által végzett meghatározása előzte meg – írták közleményükben. Azt is írták, hogy a bank 26,3 milliárd forintos nyereséggel zárta 2013-at, és beruházásai, így a kérdéses irodaház megvásárlása, nem jelentenek terhet a költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek.

Az MNB azt követően adott ki közleményt az irodaházról, hogy az Együtt–PM bejelentette: feljelentést tesz az Eiffel Palace megvásárlása miatt. Az ellenzéki párt szerint a vásárlás „felveti a hanyag vagy hűtlen kezelés gyanúját, hogy a Magyar Nemzeti Bank a piaci árnál drágábban, 18 milliárd forintért vásárolta meg az ingatlant" – közölte Pápa Levente kedden.

Az ellenzéki párt korábban egy kastélyszálló megvásárlása miatt is feljelentette az MNB-t hűtlen kezelés gyanúja miatt.