Vágólapra másolva!
Remek hangulatban telt a kereskedés az európai tőzsdéken, ahol kisebb-nagyobb emelkedésre képesek a részvényindexek, elsősorban a bankrészvények kiváló teljesítményének köszönhetően. Amerikában szintén emelkedés kezdődött, míg itthon a BUX megtartotta előnyét a Richter és az OTP drágulása után.
Vágólapra másolva!

Megtartotta napközben megszerzett kisebb előnyét a BUX, mely 0,3 százalékos pluszban zárt. A régiós indexek közül remekelt az osztrák ATX, melyet elsősorban a Raiffeisen és az Erste megugrása segített 2,7 százalékos emelkedéshez.

A hazai főbb papírok közül kiváló formát mutatott a Richter és az OTP, előbbi 1,5 százalékot, utóbbi 0,9 százalékot drágult. A Magyar Telekom viszont 1,3 százalékot, a Mol pedig 1,2 százalékot esett. A kisebb társaságok részvényei közül a CIG Pannónia 1,9 százalékot erősödött.

A forint kisebb korrekcióba kezdett a mai gyengülése után, és a 301-es szintről 300 közelébe erősödött vissza az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 220,6-nál, a svájci franké 242,6-nál található.

Európában tart a lendület, a főbb részvényindexek kisebb-nagyobb pluszban mozognak. A legjobban teljesítő spanyol IBEX közel 3 százalékot ugrott, de a német DAX is 0,9 százalékot menetelt. A jó hangulatban a délelőtti makroadatok is szerepet játszhattak, melyek felerősíthették azokat a spekulációkat, hogy az EKB tovább lazíthat monetáris politikáján.

Kifejezetten jól teljesítenek a bankpapírok, a Credit Agricole 6,3 százalékot, a BNP Paribas 3,3 százalékot, a Commerzbank 6,5 százalékot, az HSBC 2,7 százalékot, a Banco Santander 3,7 százalékot drágult

Az európai jó hangulatot látva Amerikában is emelkedés kezdődött, az S&P 500 0,6 százalékot, a Dow Jones 0,7 százalékot, a Nasdaq 0,9 százalékot ugrott.

Az egyedi részvények közül a Netflix 4,1 százalékos zakózását érdemes kiemelni.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu