Kína repítheti idén a Teslát

Tesla Motors napi grafikon (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
Fontos szerep hárulhat idén Kínára a Tesla életében, az elektromos autógyártó ugyanis azt tervezi, hogy az idei értékesítés mintegy harmadát a távol-keleti ország adhatja.
Vágólapra másolva!
  • Nagy terveket szövöget idén az elektromos autókat gyártó Tesla Kínában. Veronica Wu, aki tavaly az Apple-től igazolt az autógyártó kínai egységének alelnöki székébe, a Reutersnek adott interjújában elmondta, hogy az év végéig 10-12 üzletet szeretnének nyitni a távol-keleti országban.
  • A Teslánál arra számítanak, hogy a 2014-ben értékesítendő elektromos autók 30-35 százaléka Kínában találhat új gazdára. Ez nagyjából 15 ezer autót jelenthet, Wu elmondása szerint ugyanis a Tesla idén megduplázhatja értékesítését a tavaly 23-24 ezerről.
  • A Tesla egyébként tegnap jelentette be, hogy Model S-t 734 ezer jüanért, azaz mintegy 121 ezer dollárért lehet majd Kínában megvásárolni, miközben az USA-ban 81 ezer dollárért is hozzá lehet jutni. Az eltérés az eltérő adókörnyezetnek tudható be a gyártó indoklása szerint.
  • Wu hozzátette, hogy a Telsa egyelőre nem tervezi a helyi gyártás beindítását. Korábban a társaság vezérigazgatója, Elon Musk még azt ecsetelte, hogy Európában és Ázsiában is gyárakat építenének.
Tesla Motors napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Korábbi cikkek a Tesláról: