Elindult a Bridge Budapest idei ösztöndíjprogramja

Árvai Péter, a Prezi alapítója Obamával való találkozásának sztoriját meséli
Vágólapra másolva!
A fiatalok attitűdváltását kívánja elősegíteni, és továbbra is elkötelezett a siker mellett a Bridge Budapest nonprofit szervezet, amely múlt pénteken indította útjára idei ösztöndíjprogramját.
Vágólapra másolva!

Zsúfolásig telt teremben zárta le tavalyi, és indította útjára idei ösztöndíjprogramját a magyar hátterű startup-cégek által alapított Bridge Budapest nonprofit szervezet. A Lehetünk-e itthon sikeresek című beszélgetés résztvevői egyben bizonyítékul is szolgáltak az „igen” válaszra, hiszen egytől egyig olyan cégeket képviseltek, amelyek Magyarországról indulva és továbbra is hazai székhellyel üzemelve futottak és futnak be jelentős nemzetközi karriert.

Árvai Péter, a Prezi alapítója Obamával való találkozásának sztoriját meséli Fotó: Bridge Budapest

A rendezvény egyben apropóként szolgálta a szervezet tavalyi ösztöndíjprogramjának lezárására és az idei ösztöndíjprogram elindítására is.

Valami megmozdult

„Az első ösztöndíjprogramunk tapasztalatai maradéktalanul pozitívak voltak, és az utazások a résztvevők számára tényleg életre szóló, meghatározó élményt adtak,” mondja az Üzletrész kérdésére Pistyur Veronika a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója. Az igazgatószerint a cél az volt, hogy az ösztöndíj lökést adjon a fiataloknak, hogy elinduljanak egy vállalkozói úton vagy kipróbálják magukat startup-cégeknél, és ezt a célt tökéletesen sikerült elérni. „A hat résztvevőből ketten mára a saját vállalkozásukat tervezik, a többieken is látszik, hogy megmozult bennük valami ezzel a programmal.

Az idei ösztöndíjak azonban még a tavalyiaknál is több izgalmat tartogatnak: miközben a részt vevők száma nem változik jelentősen (a végső létszámot mindig a beérkező jelentkezések minősége és a kiválasztott pályázatok tartalma határozza meg), a lehetséges helyszínek alaposan kibővültek.

Az alapító cégeken kívül ugyanis a tavalyi év során csatlakozott a Bridge Budapest kezdeményezéshez a Nav’n’Go csapata is, aminek a belépésével új lehetőségek válnak hozzáférhetővé. Az ösztöndíjasok ugyanis helyszínként idén már nemcsak a Szilícium-völgyet, hanem keleti desztinációkat, Japánt, Indiát vagy Izraelt is választhatják. Ez utóbbi azért érdekes, mert a Szilícium-völgy után Izraelt tartják a startup-világ második legnagyobb hubjának.

„Megnyugtató volt számunkra, hogy tök flottul ment az egész,” foglalja össze a tavalyi pályázatok tanulságait Pistyur Veronika. Nem volt gond sem az utazással, sem az adminisztrációval, a legkomolyabb nehézséget pedig az jelentette, hogy a helyszínre érkező ösztöndíjasokat hirtelen annyi inger és benyomás érte, hogy csak nagy nehézségek árán tudtak az ösztöndíj során elkészítendő pályázati munkára – egy néhány perces videoanyag rögzítésére és megszerkesztésére – koncentrálni.

Végül azonban ezek a videók is elkészültek, így mi magunk is meggyőződhetünk arról, hogy a befektetett munka mindenki számára egyaránt megtérült.

A Bridge Budapest idei pályázatára április 7-ig lehet jelentkezni itt. A túljelentkezésről annyit, hogy a tavalyi hat ösztöndíjast a szakmai szempontokat mérlegelő zsűri összesen 200 jelentkezőből választotta ki.