Esésben a Boeing

Vágólapra másolva!
Jelentősebb mínusszal indította a hétfői kereskedést a Boeing árfolyama, miután a cég 787-es még gyártás alatt lévő repülőivel kapcsolatban szárnyproblémák merültek fel.
Vágólapra másolva!
  • A Dow Jones részvényindex 30 tagja közül a Boeing részvénye esik a legnagyobb mértékben a hétfői kereskedésben, több mint 2 százalékos a mínusza.
  • A háttérben az áll, hogy a Boeing nagyjából 40 darab 787-es Dreamliner gépét megvizsgálja, ugyanis a szárnyakon hajszálrepedéseket észleltek. A Boeinget a Mitsubishi Heavy Industries figyelmeztette, aki egyébként a Boeing szárnybeszállítója, és nem régen álltak át egy új termelési folyamatra. A Boeing szóvivőjének közleménye szerint akár ez is okozhatta a problémát.
  • Az összes érintett repülőgép még gyártás alatt van, és korrigálni fogják a hibát, vagyis egyetlen ilyen gép sincs még légitársaságoknál. A Boeing elmondása szerint orvosolni fogják a hibát, és idén is 110 darab Dreamliner leszállítását várják.
  • Mindenesetre a Reuters beszámolója szerint a Norwegian Air Shuttle, a norvég fapados cég néhány hetes csúszással kaphatja meg majd a 787-es Boeingeket, amiket tavasszal kellene leszállítani neki, írta az Aftenposten napilap.
A Boeing árfolyama (NYSE) Forrás: Investor.hu