Ne temessük a tőzsdei bikát?

Vágólapra másolva!
Bár már jó ideje várom, hogy az amerikai részvénypiac egy kicsit kiengedjen a folyamatos csúcsdöntések után, egyelőre folyamatosan rámcáfol az egyébként olcsónak már egyáltalán nem nevezhető piac. Ráadásul jönnek azok a hónapok, amikor a tőzsde szép emelkedéseket szokott összehozni, vagyis könnyen lehet, hogy el kell kezdenem barátkozni újabbnál újabbb magasságokkal.  
Vágólapra másolva!

A Bespoke Invest grafikonja szerint még csak most kezdődnek azok a hónapok, amikor az amerikai tőzsde erősebb emelkedésbe kapcsol. 1929 óta vizsgálták meg az S&P 500 részvényindex teljesítményét éven belül, eszerint április és május kifejezetten erős hónapoknak számítanak. Bár a tőzsdei szlogen azt mondja, hogy adj el májusban és menj el pihenni, azért a látottak alapján nem biztos, hogy ez a leginkább jövedelmező stratégia. Június, július és augusztus ugyanis még jó hónapok, sokkal inkább ősszel szoktak jellemzők lenni a korrekciók.

Pusztán a statisztika szerinti mozgások tehát egyáltalán nem vetítik előre a tőzsdei bika kifulladását, igaz a magas értékeltség miatt én már igencsak szelektív módon vásárolnék amerikai részvényeket. Olyanokat, mint például a Microsoft, amiről az Investor Trader ügyfeleit épp a napokban értesítettük.

Forrás: Investor.hu