Bajban a Sony

Vágólapra másolva!
Könnyen tűzbe borulhatnak a Sony egyes Vaio laptopjai, emiatt a gyártó felszólította a vásárlóit, hogy ne használják a problémás eszközöket - tájékoztatott a Marketwatch.
Vágólapra másolva!
  • A Sony ma felszólította vásárlóit, hogy tartózkodjanak a februárban piacra dobott, új Vaio laptopok használatától, mivel azok (a Panasonic által gyártott) akkumulátorai könnyen kigyulladhatnak.
  • Az elmúlt hónapokban három tűzesetre volt példa, előbb március 19-én és március 30-án Japánban, majd április 8-án Kínában borult tűzbe egy-egy Vaio laptop három különböző felhasználónál.
  • A kigyulladás veszélye nagyjából 26 ezer Vaio laptopot érinthet, mivel február óta ennyit adott el a Fit 11A típusú eszközből a Sony. Ebből nagyjából 7000 darab Európában talált gazdára. A Sony egy programot indít a problémás laptopok kicserélésre és kijavítására. A cég magyarországi képviseletétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Fit 11A készülék hazai hivatalos forgalomba nem került, és az említett meghibásodás más VAIO modellt nem érint.
  • A japán gyártó felől inkább csak rossz hírek érkeztek az utóbbi hónapokban, februárban egy vaskos profitwarninggal szomorította befektetőit a társaság, és egy 5000 fős leépítést jelentettek be. Februárban viszont hivatalossá vált, hogy megválnak a folyamatosan veszteségeket termelő Vaiotól, így a mostani figyelmeztetést érintő problémás eszközök a cég utolsó Vaio modelljei.