Megállíthatatlan a bika

Vágólapra másolva!
Kitart a jó nemzetközi hangulat a tőzsdéken, a vezető amerikai indexek megállás nélkül emelkednek. Az S&P 500 már a 2000 pontos szint közelében jár, amit a hét hátra lévő részein akár át is törhet.
Vágólapra másolva!

USA: Megállíthatatlan a bika

  • Remek formában voltak tegnap az amerikai piacok, a jó hangulatban 1,1-1,5 százalékos emelkedések születtek, amiben főleg a kedvező gyorsjelentéseknek volt szerepe. Az is segítette a piacokat, hogy a fogyasztói bizalmi index 94,5 pontot mutatott októberben, miközben az elemzők 89 pontot vártak, vagyis lényegesebben jobban sikerült a makroadat. Ma este a Fed-re figyelhetnek a befektetők, ahol a QE3 program végét jelentheti be a jegybank, és akár a kamatemelésekre vonatkozó utalások is elhangozhatnak.
  • 8 százalékot ütöttek a Facebook (Nasdaq) árfolyamán, miután a gyorsjelentésből némi lassulás látható a havi aktív felhasználók számának növekedését illetően, az 1,35 milliárd fő nem sokkal haladja meg az egy negyedévvel korábbi 1,32 milliárdot. A negyedéves számok ezzel együtt nem sikerültek rosszul, EPS és árbevétel soron is várt felett teljesített a technológiai cég. A növekvő költekezés ezzel együtt nyugtalanítja a befektetőket, és a Twitterhez (NYSE) hasonlóan inkább a negatívumokra koncentráltak a tegnapi gyorsjelentés után.
  • Nem zárja ki annak a lehetőségét Jack Ma, az Alibaba (NYSE) alapítója, hogy együttműködjön az Apple-lel (Nasdaq) a fizetési megoldások területén. A hírekre az Alibaba 1,9, az Apple pedig 1,6 százalékos pluszban zárt.
  • 6,6 százalékos mínuszba csúszott vissza a Kohl's Corp (NYSE), miután a kiskereskedelmi vállalat a korábban vártnál alacsonyabb nyereséget vár az idei évre, az EPS csak a 4,05-4,45 dolláros sáv alsó részén lehet.
  • 1,274 közelében mozog ma reggel a dollár az euróval szemben, ezzel viszonylag stabilan tartja az elmúlt napokban látott szinteket. A WTI nyersolaj 82 dollárnál jár, míg a Brent 86,5 dollár közelében mozog.

ÁZSIA: Átragadt a jó hangulat

  • A New Yorkban látott emelkedés átragadt a főbb ázsiai piacokra is, a Nikkei 1,5 százalékot erősödött, de Kínában is hasonló mértékű pluszok alakultak ki. Egyedül az ausztrál parkett zárt minimális mínuszban a vezető börzék közül.