Kocsis Máté: Demszky és Hagyó ellen nyomozzon az OLAF

Vágólapra másolva!
A "Demszky-Hagyó-Steiner korszakban" zajlott a EU csalásellenes hivatala által is vizsgálat Város Szíve Program, ezért őket kell a részletekről megkérdezni – mondta Kocsis Máté.
Vágólapra másolva!

A VIII. kerület fideszes polgármestere közleményben reagált Gy. Németh Erzsében szavaira, aki pénteken felszólította Rogán Antalt, hogy mondjon le mentelmi jogáról, és színvallásra szólította fel Tarlós István főpolgármestert. Gy. Németh az EU csalásellenes szerve, az OLAF korábbi közleményére reagált, aki a napokban vizsgálatot folytatott a Rogán polgármestersége alatt zajlott Budapest Szíve Program közbeszerzései ügyében. A gyanú szerint az önkormányzat a felújítási beruházásokhoz szabálytalanul vett fel EU-s pénzeket, és jogtalan előnyökhöz juttatott egyes cégeket a pályázatokon.

Kocsis Máté úgy fogalmazott, a közbeszerzéseket a "Demszky-Hagyó-Steiner korszakban" írták ki, ezért őket kell a részletekről megkérdezni. Kocsis emlékezetett rá, hogy a pályázatok még 2010 előtt zajlottak, mielőtt még Tarlós István főpolgármester lett volna, valamint, hogy Gy. Németh Tarlóst is felszólította, hogy nyilatkozzon az esetleges csalásokról, és segítsen az ügyek feltárásában.