Amerikából profitálhatnak a magyar befektetők

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok gazdasága a korábbinál lassabb, de stabil növekedési ciklus közepén továbbra is biztos lábakon áll. A gazdasági növekedés legfontosabb mozgatórugója a lakossági fogyasztás, amely az alacsony energiaárak és munkanélküliség, valamint a bővülő jövedelmek következtében egyre erősödik. Ennek köszönhetően az amerikai vállalatok profitja is stabilan növekszik. A K&H erős Amerika alap ebből a kiegyensúlyozott növekedésből, az Egyesült Államok Magyarországon is jól ismert óriásvállalatainak teljesítményéből nyújt részesedést, derül ki a K&H Alapkezelő közleményéből.
Vágólapra másolva!
  • Az Egyesült Államok gazdasága a Világbank és az elemzői várakozások szerint is a magas jövedelmű, fejlett piacokét meghaladó tempót diktálhat a következő években. A gazdasági növekedést az alacsony energiaárak mellett a kedvező költségvetési politika, az alacsony munkanélküliség és a lakossági jövedelmek bővülése is támogatja.
  • Ezek a tényezők a fogyasztók hangulatát is meghatározzák, így egyre optimistábban tekintenek a jövőre, és ennek megfelelően alakítják kiadásaikat is. Az egyre erősödő belső fogyasztás rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen az amerikai gazdasági növekedés mintegy 70%-ért a lakossági fogyasztás felelős, ez a bővülés legfontosabb pillére. Ez a stabil háttér pedig kedvezően és támogatóan hat a helyi vállalatok profitkilátásaira, ami idén és jövőre is várhatóan 7% körüli ütemben nőhet.
  • “Az elmúlt időszakban több alkalommal kínáltunk olyan alapot, amely az Egyesült Államok különböző gazdasági területein, például az energia- vagy a fogyasztási szektorban kínált részesedést. Nem is véletlenül, hiszen továbbra is azt gondoljuk, hogy az Egyesült Államok jó befektetési célpont. Ezért hoztuk létre az erős Amerika alapot, amely olyan, különböző területeken működő amerikai óriásvállalatok részvényeinek teljesítményéből nyújt részesedést, amelyek jellemzően saját piacuk mellett nemzetközileg is meghatározó szerepet töltenek be” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.
  • A 3 év 7 hónapos futamidejű K&H erős Amerika alap a befektetési jegyek névértékének 95%-os védelme mellett mintegy 30, Magyarországon is jól ismert amerikai nagyvállalat – többek között a Coca-Cola, a Microsoft, a General Electric, a McDonald’s, a John Deere és a Kraft Foods – részvényeinek emelkedéséből kínál 50%-os részesedést. Az alap után kamatadó-mentesség, illetve -kedvezmény vehető igénybe, amennyiben tartós befektetési számlán vagy nyugdíj-előtakarékossági számlán történik a jegyzés.
  • Az Investor Trader ügyfelei számára természetesen jegyezhető az alap.