Vágólapra másolva!
Idén sokat várnak a Telenorral való együttműködéstől
Vágólapra másolva!

"Örömmel számolok be arról, hogy 2014. negyedik negyedévében is folytatódtak az év korábbi részében tapasztalt kedvező tendenciák, aminek eredményeképpen tovább tudtuk növelni Magyarországon a mobil és vezetékes internet, illetve TV előfizetőink számát" - nyilatkozta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a cég tavalyi eredményeit értékelve.

Piacvezető a fizetős TV piacon

A Telekom a teljes évre vonatkozóan sikeresnek értékeli bevételi eredményét, EBITDA céljukat pedig némileg felül is teljesítették az 1 százalékos növekedéssel, melynek hátterében döntően a magyarországi mobil és energia szegmens bruttó fedezetének javulása áll, olvasható a cég közleményében. 2014-ben a Telekom piacvezető szolgáltatóvá vált a fizetős TV piacon, és a mobil spektrum tenderen megszerzett frekvenciák megvásárlásával a 4G-nek köszönhetően megerősítette mobil technológiai versenyképességét.

Együttműködés a Telenorral

"Előretekintve 2015-re, minden szegmensben tovább kívánjuk erősíteni piaci pozícióinkat. Várakozásaink szerint mindezt elősegíti a Telenor Magyarországgal kötött megállapodásunk a 800 MHz-es frekvenciatartományban mobilfrekvenciáink megosztásáról és a 4G hálózatunk közös fejlesztéséről és üzemeltetéséről, valamint a GTS Hungary megvásárlása, aminek köszönhetően javulni fog piaci pozíciónk a magyarországi vezetékes üzleti szegmensben" - közölte Christopher Mattheisen.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.