Félszázan sem dolgoznak majd a nemzeti közműcégnél

Vágólapra másolva!
Az Első Nemzeti Közműszolgáltató dolgozóinak létszáma nem haladja majd meg az ötven főt a növekedési fázisban sem.
Vágólapra másolva!

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a társaság a költséghatékonyság érdekében lépcsőzetesen és rugalmasan bővíti majd alkalmazottainak körét, ám a létszámot mindvégig alacsony szinten kívánják tartani – írta hétfőn a Napi Gazdaság a tárcavezető Velez Árpád MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszát ismertetve.

Még nincs szerződés

Az ENKSZ székhelye megegyezik a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bankéval (MFB), a Budapest V. kerületi, Nádor utcai épületben a bank szolgáltatja majd az irodát az állami közműcég számára. A társaság munkavégzéséhez szükséges irodabérleti szerződés megkötése még folyamatban van.

Lázár János jelezte, az ENKSZ Zrt. cégbírósági bejegyzése február 18-án történt meg, így a működéshez szükséges beszerzési folyamatok még nem zárultak le, a szervezet véglegesítése pedig hamarosan megtörténik.

Nem a profitra törekszik

Korábban az Origo is megírta, hogy az ENKSZ hivatalosan februárban alakult meg, a gáz után jövőre az áram, majd a távhőszolgáltatás piacára is beléphet. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára korábban úgy fogalmazott: a nemzeti közműcég a külföldi tulajdonban lévő energiaszolgáltatókkal ellentétben nem kizárólag a profitra fog törekedni.