Az online kaszinózást is Vajnának adná a Fidesz

Andy Vajna és Mario Kassar a régi szép időkben
Vágólapra másolva!
Törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a fideszes Bánki Erik az online kaszinójáték részletes törvényi szintű szabályainak megalkotására.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés honlapján olvasható dokumentum indoklása szerint a javaslat kimondja, hogy az online kaszinójáték szervezésére csak olyan szervező jogosult, amely rendelkezik kaszinójáték szervezésére vonatkozó koncesszióval. Mint arról az Origo beszámolt, ilyennel csak Andy Vajna filmipari kormánybiztos és Szima Gábor, a debreceni focicsapat volt tulajdonosa rendelkezik Magyarországon.

Andy Vajna egykori üzlettársával, Mario Kassarral a régi szép időkből, amikor még internet sem volt, nemhogy online kaszinók Forrás: mariokassar.com/

Csak a magyaroknak

Magyar jogszabályok alapján, magyar hatóság által kiadott engedéllyel értelemszerűen csak Magyarország területére irányuló szerencsejáték szervezhető. Ezért a javaslat kimondja, hogy a szervezőnek folyamatosan figyelnie kell a játékosok IP-címét, és csak magyarországi IP-címről jelentkező játékosnak biztosítható hozzáférés.

Forrás: Origo

Az állami adóbevételek ellenőrizhetősége és a játékosok védelme érdekében a javaslat előírja, hogy a szervezőnek folyamatosan biztosítania kell a szerverhez való távoli hozzáférés lehetőségét az állami adóhatóság részére.

Szeptembertől jönne az új szabályozás

A javaslat felsorolja a hírközlő eszköz és rendszer útján közvetített online kaszinójáték típusait. A játékosszámlák biztonsága és átláthatósága érdekében a szervező egyéb pénzeszközöktől elkülönülten, magyarországi bankszámlán kezeli a játékosok befizetéseit és nyereményeit. Ha a bankszámla egy különösen nagy nyeremény következtében vagy bármilyen más okból nem fedezné a játékosok összesített egyenlegét, úgy kötelessége 30 napon belül kipótolni a különbözetet. A törvény 2015. szeptember 1-jén lépne hatályba.