50 millió forint hitelhez juthatnak a kkv-k

vállalati hitelezés
Businessman and businesswoman holding stacks of cash
Vágólapra másolva!
A Széchenyi Kártya folyószámlahitel maximális keretét duplájára emelte a kormány. Az olcsó hitellehetőség egyszerűen elérhető a kkv-knak.
Vágólapra másolva!

Alacsonyabbak a hiteldíjak

A kormány a korábbi 25 millióról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya "klasszik" folyószámlahitel maximálisan igényelhető összegét. Az alapkamat 1,5 százalékos, a hitel éves nettó kamata jelenleg 4,5 százalék. Az igénylők 3 hét alatt minimum 500 ezer, maximum 50 millió forint összegű szabadon felhasználható hitelhez juthatnak. Mindezt gyors és egyszerűsített hitelbírálatot követően, csökkentett adminisztrációval, akár ingatlanfedezet nélkül is. A folyószámlahitelhez állami kamattámogatás- és kezesi díjtámogatás kapcsolódik, amelyek lényegesen csökkentik a vállalkozások által fizetendő hiteldíjakat.

Az igéynlők 3 hét alatt 50 millió forintnyi hitelhez juthatnak Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

Egyre nagyobb hitelt igényelnek

Az elmúlt egy évben javultak a vállalkozások várakozásai, nőtt a bizalmi index és az igényelt hitelkeretek összege. Ez különösen igaz a 10 millió forint feletti keretek esetében, és folyamatosan nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyeknek a korábbi maximum 25 millió forintnál nagyobb folyószámlahitelre van szükségük a stabil működéshez. „A Program egyik alapelve, hogy a vállalkozások visszajelzései és igényei alapján folyamatosan fejlesztjük a Széchenyi Kártya Program hiteleit, éppen ezért nagy eredménynek tartjuk, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta javaslatunkat a keretemelés kapcsán” - hangsúlyozta Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.