Már két CBA-t nyilvánítottak piaccá

CBA vasárnapi nyitvatartás
CBA vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
Mostantól vasárnap is nyitva tarthat a balatonfenyvesi CBA, ugyanis piacnak nyilvánították.
Vágólapra másolva!

A fenyvesi CBA ezer négyzetméter alapterületű, így boltként semmiképp nem tarthatott volna nyitva vasárnaponként. A bolt tulajdonosa kezdeményezte, hogy az üzletet nyilvánítsák piaccá, a helyi jegyző pedig úgy látta, hogy az üzlet minden feltételt teljesített, ezért megadta az engedélyt - derült ki az RTL Híradójából. Hasonló módon járt el a Balatonakaliban működő CBA Príma is.

A balatonakali és a balatonfenyvesi Príma és CBA is mielőtt kérte a piaccá nyilvánítását, már folytatott piaci tevékenységet – mondta az Origónak Fodor Attila a CBA kommunikációs igazgatója.

Nem tudok arról, hogy további üzleteink piaccá nyilvánítása folyamatban lenne.

Fodor Attila úgy tudja, a Balatonnál több 200 négyzetméter feletti bolt szintén kérte, hogy piac lehessen. Révfülöpön és Ajkán is van olyan üzletlánc, aminek a boltjai már most piaccá lettek nyilvánítva.

Piac lett két balatoni CBA Fotó: Polyák Attila - Origo

Sok válásnak volt szemtanúja

Baldauf László, a CBA alapítója a Heti Válasznak arról beszélt, mint üzlettulajdonos éjjel-nappal nyitva tartaná a boltját, de látja ennek az emberi oldalát is. Azt mondta a lapnak, rengeteg családi konfliktusnak, válásnak volt tanúja a vasárnapi munkavégzés miatt.

Szerinte elfogadhatatlan, hogy a kereskedelemben dolgozók vasárnap sem pihenhetnek, mert sokan úgy gondolják, hogy a termékek hosszú eltarthatósága ellenére sem elég nekik hét napból hat a bevásárlásra.