A Market építheti az ózdi élményparkot

Magyar Nemzeti Digitális Archívum gyár, ipari létesítmény, ipari park, Ózd,Az Erőmű gépház épülete, Nemzeti Kulturális Dokumentációs Logisztikai Központ, (MaNDA)
Ózd, 2012. április 12. Az Erőmű gépház épülete az Ózdi Ipari Parkban. Elkezdődhet a Nemzeti Kulturális Dokumentációs Logisztikai Központ létrehozásának előkészítése, miután együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) és Ózd városa. A tervek szerint első lépésként egy kulturális centrumot hoznak létre a volt erőmű vagy Fúvógépház épületében, ide gyűjtenék össze például a kohászat emlékeit.
Vágólapra másolva!
A Market Építő Zrt. nyerte a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet új módszertani központjának kivitelezésére kiírt pályázatot, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég a komáromi kikötő fejlesztését is elnyerte. A két projekt összesen több mint 1,5 milliárd forintba kerül.
Vágólapra másolva!

Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot szeretne a kormány, és erre az egykori ózdi erőmű épületét nézték ki. Egy korábbi kormányhatározatból kiderül, hogy a kiemelt projektre 927 millió forintot különített el a kormány – ennyiből tervezték felújítani az ipari műemléknek minősülő Fúvógépház 2800 négyzetméteres épületét.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Market Építő Zrt. nettó 979 millió forintot nyert az ózdi központ kivitelezésére.

Az erőmű gépházának épülete az Ózdi Ipari Parkban Forrás: MTI/Vajda János

Az épület a Market honlapja szerint az 1990-es évek óta kihasználatlanul áll Ózd ipari negyedében. A cég szerint az épület rekonstrukciójára a Marketnek 160 napja van.

Kikötőre is kaptak félmilliárdot

Szintén a Market végezheti a komáromi kikötő fejlesztését, amelyre nettó 580 millió forintot nyert el a cég, derült ki az értesítőből. A vállalkozás honlapja szerint még idén átadják a felújított kikötőt.