Csurig volt csempészcigarettával a karambolozó autó

Nyírmeggyes, 2015. szeptember 23. Összetört személygépkocsik, amelyek összeütköztek Nyírmeggyesen 2015. szeptember 22-én. Az egyik autóban tizenötezer doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. A balesetben kilencen megsérültek. MTI Fotó: Taipusz Attila
Vágólapra másolva!
A pénzügyőrök egy gyanús autót akartak megállítani, de a sofőr menekülni kezdett. A pénzügyőrök nyomát vesztették, de nem sokkal távolabb megtalálták, egy másik autóval karambolozott. A kocsiban 15 ezer csomag csempészcigaretta volt, a sofőr fején csuklya, oldalán tőrkés.
Vágólapra másolva!

Tizenötezer doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta volt abban az autóban, amelyik egy másikkal ütközött kedd hajnalban Nyírmeggyesen. A balesetben kilencen sérültek meg: heten súlyosan, ketten pedig könnyebben - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, Dávid Zoltán pénzügyőr százados.

Menekülni próbált

A baleset előtt a NAV munkatársai Mátészalka és Kocsord között figyeltek fel egy első rendszám nélkül közlekedő személyautóra, amelyet megpróbáltak megkülönböztető hang- és fényjelzéssel megállítani.

A kocsi vezetője azonban gyorsított, lekapcsolta a járműve lámpáit és menekülni kezdett.

A pénzügyőrök néhány kilométer megtétele után Nyírmeggyes területén találtak rá a kocsira, amely egy másikkal ütközött.

A kocsi kigyulladt

A menekülő autóst a NAV munkatársai mentették ki a füstölő járműből, amely azt követően lángba borult. A tűzoltók és a mentők kiérkezéséig a pénzügyőrök a többi sérült mentését végezték a helyszínen - tette hozzá a százados. Az égő kocsit a tűzoltók oltották el, s benne a pénzügyőrök 15 ezer doboz cigarettát találták, amelyből 1028 pakli rongálódott meg a lángoktól.

A baleset után a kocsi kigyulladt Forrás: MTI/Taipusz Attila

Csuklya és tőrkés

Dávid Zoltán elmondta:

a karambolozó csempészautó sofőrje a fején csuklyát, az oldalán tőrkést viselt.

A pénzügyőrök a járművet, a csempészett dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig - aki súlyos sérülésekkel került kórházba - költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.