Két újabb bank mehet el Magyarországról

Vágólapra másolva!
Az egyik iránt nagy az érdeklődés.
Vágólapra másolva!

Eladná magyarországi leányát az orosz Sberbank és az AXA is, írja a Figyelő. A lap szerint a Sberbank hazai hálózatát hónapok óta próbálják eladni a magyar államnak és az itthon aktív bankoknak, de az OTP Bank és az Erste nem mutatott érdeklődést, az állam is csak eleinte.

Az AXA-t is árulják

A hazai bankárok nem titkolják azt sem, hogy zajlik az AXA Bank értékesítési tranzakciója is. A bank iránt viszonylag sokan mutattak érdeklődést, de a kezdeti érdeklődők közül azért többen is kiszálltak. Az ügylet a lap szerint ennek ellenére már a második szakaszába lépett.

Ha kivonul egy bank

Egy bank bármikor minimalizálhatja a tevékenységét Magyarországon. Ez azt jelentené, hogy nem fogad új ügyfeleket, csak a meglévő állományokat kezeli a megkötött szerződések szerint. Kivonuláskor át kell adnia ezeket az állományokat egy másik pénzintézetnek kezelésre, amely nem térhet el a szerződéses feltételektől. A két bank ügyfeleinek tehát nem kell félnie, megtakarításaik biztonságban lesznek, és a tartozásaikat is a szerződésükben megfogalmazottak szerint kell teljesíteniük.