Csak úgy zabálják Shake hamburgereit

Shake Shack
Vágólapra másolva!
Repülőrajtot vett a mindössze 63 étteremmel rendelkező Shake Shack részvénye első tőzsdenapján, az első adás-vételek ugyanis több mint a kibocsátási ár dupláján kötettek.
Vágólapra másolva!

124 százalékos emelkedéssel, 47 dolláron debütált a New York-i parketten a Shake Shack részvénye a 21 dolláros kibocsátási árhoz képest. Ezzel mintegy 1,7 milliárd dollárra értékelve a prémium hamburgereiről híres vállalatot.

Persze a nyitást követő percekben már 52,5 dollár közelében is járt az árfolyam egy rövid időre, ahonnan nem sokkal később vissza is tért 50 dollár alá a papír.

Forrás: Investor.hu

14 dollárért kínálták eredetileg?

Hatalmas étvággyal fogyasztották a befektetők a Shake Shack részvényeit már a jegyzési eljárás során is. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy a prémium hamburgereiről nevezetes cég részvényeit 21 dolláron kapkodták el, miközben eredetileg 14-16 dollárt kértek érte.

Persze a befektetők éhsége már korábban is ismert volt a gyorséttermek iránt, a 2014-ben tőzsdére lépő öt vállalat mindegyike bő kétszámjegyű emelkedésen ment keresztül az IPO óta, sőt a duplázás is összejött. Másrészt a nagy érdeklődésre abból is lehetett már következtetni, hogy a kibocsátó szerdán 17-19 dollárra emelte a kibocsátási ársávot.

Annak ellenére volt ilyen hatalmas az étvágy a részvény iránt, hogy a cég egyelőre még csak 63 étteremmel rendelkezik globális szinten. Igaz, a tőkebevonás révén ezt a számot jelentős mértékben szeretné növelni, csak az Egyesült Államokban 450-ra szeretné hizlalni saját egységeinek számát a jelenlegi 36-ról.

Ha kiváncsi még az IPO előtti részletesebb elemzésünkre, akkor itt könnyedén elolvashatja.

Forrás: Shake Shack, Investor.hu