Nincs már hová terjeszkedni

Kína okostelefon mobil
Kínában szinte el sem tudják képzelni az életet okostelefon nélkül
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb okostelefon-felhasználó piaca kezdi elérni csúcsát, azok után, hogy Kínában szinte már mindenki rendelkezik valamilyen okostelefonnal, írja a Marketwatch.
Vágólapra másolva!

Nincs igazi egyetértés

4,3 százalékkal estek az okostelefon leszállítások Kínában az első negyedévben az előző évi adatokhoz képest, amire hat éve nem volt példa, áll az International Data Corp. hétfőn megjelent kimutatásában. Más tanulmányok ugyanakkor további növekedést jeleznek előre, igaz, a dinamika egyre csökken.

Szakértők szerint az egész folyamat mögött azon egyszerű jelenség húzódik meg, hogy kezdenek eltűnni az első telefont vásárlók a piacról, hisz több mint 90 százalékos az okostelefon penetráció Kínában, azaz szinte mindenkinek van már ilyen kütyüje.

- állítja Tom Kang, a Counterpoint piackutató cég egyik vezetője.

Kínában szinte el sem tudják képzelni az életet okostelefon nélkül Forrás: Reuters

Mit is jelent ez?

Új vásárlókat már csak az újonnan megjelenő készülékek, illetve frissülő verziók tudnak bevonzani. Persze a dinamikusan bővülő lakosság jó ideig fog még biztosítani utánpótlást, de tény, hogy a gyártók közötti verseny egy újabb mérföldkőhöz érhet.

Hasonlóképp gondolkodik egy pekingi IT cégnél dolgozó ember is, aki egy iPhone 6-os készüléket használ, és eddig átlagosan kétévente cserélgette a mobilját, viszont most úgy gondolja, hogy jóval tovább kitart mostani készülékénél.

- szól Liao Huimin határozott álláspontja.

Ha ez be is következne, akkor is iPhone-t vásárolna a fenti úriember, de ha a Samsung valami igazán jó termékkel rukkolna elő, akkor lehet, hogy elcsábulna.