Afrikai házával dicsekszik a csődbe ment 50 Cent

2015.09.09. 16:23

Úgy tűnik, nem kell annyira sajnálni 50 Centet. A Grammy-díjas rapper pénzügyei zavarosak ugyan, egy afrikai medencés villára azonban még a csődvédelem ellenére is futotta neki. 

Instagramján mutatta be legújabb házát 50 Cent amerikai rapper, annak ellenére, hogy júliusban csődöt jelentett az Egyesült Államokban. A rapper posztolta a videót, amelyen a munkások épp takarítják a medencét és azt írta: Majdnem kész az afrikai kecóm. A valaha volt legőrültebb házavatót fogom itt megrendezni. A sztár nem részletezte, hogy Afrikában pontosan hol található az új ingatlan, de ezt írta: „Később elmagyarázom, ember, elég jól élek". Az afrikai házról közzétett videó azonnal elterjedt az interneten és mindenki azt kérdezgeti, hogy lehet a rappernek új háza, amikor csődbe ment.

A 50 Cent művésznéven dolgozó Curtis James Jackson a Forbes magazin idei listája szerint a világ negyedik leggazdagabb hip-hop előadója, vagyona májusban 155 millió dollár (mintegy 43 milliárd forint) volt.

50 CentForrás: Dave Kotinsky/Getty Images

Stratégiai lépés

Júliusban jelentett csődöt, miután az egyik rivális rapper, Rick Ross barátnője, Lastonia Leviston megnyerte az ellene indított pert. A connecticuti bíróság 5 millió dollár (mintegy 1,4 milliárd forint) kártérítést ítélt meg nőnek, akinek tudta és beleegyezése nélkül hozta nyilvánosságra 50 Cent a róla készült szexvideót. Leviston ügyvédei szerint 50 Cent súlyos érzelmi válságot okozott a nőnek a videó közlésével, sőt egészen az öngyilkosság szélére sodorta őt. A híres előadó a döntés után csődvédelmet kért, amit később „üzletstratégiai lépésként” aposztrofált.

Mindenesetre a mostani kimutatások szerint a rapper havi bevétele 185 ezer dollár körül van, 25 millió dollárja van különféle eszközökben, viszont emellett 33 millió dolláros adóssága, illetve 1 millió dollárnyi gyerektartási elmaradása van. 

Az Egyesült Államokban a csődvédelem bevett szokás, ilyenkor a csődvédelem alá vett személy átszervezheti üzleti érdekeltségeit, és közben nem hajthatják be tőle a követelést. 

Van miből rázni a rongyot

50 Cent új, afrikai háza már csak azért is érdekes, mert a csődvédelem miatt szigorú kontroll alá kerültek pénzügyei. A Grammy-díjas előadó pénzügyei elég zavarosak, de az biztos, hogy van érdekeltsége üdítőgyárban, luxusfehérneműben és bányákban is. Az már korábban is kiderült, hogy több tízmillió dollárt szakított, amikor a Coca-Cola 2007-ben megvásárolta a VitaminWatert, amelyben a rappernek jelentős üzletrésze volt.

50 Cent egyébként imádja megosztani fényűző életét, egyszer például névreszóló Porschéjával büszkélkedett a Twitteren.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK