Akár 30 milliót is elnyerhetnek a kkv-k

álláskeresés, önéletrajz
Businessman working at desk
Vágólapra másolva!
Gyakornoki programokat támogató pályázati felhívások jelentek meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében, összesen 16,2 milliárd keretösszeggel – jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

A program a kis- és középvállalkozásokat célozza. Új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül. Másrészt lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenységhez és szükség esetén az új munkahely tárgyi feltételekhez is.

A célokra minimum 1,9 millió forint, maximum 30 millió forint vissza nem térintendő támogatást lehet elnyerni.

Fontos a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése is, ösztönözve a vállalatokat „gyakornoki helyek" kialakítására. Gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyük - emelte ki Rákossy Balázs.

Támogatók is pályázhatnak

A „Gyakornoki program - támogató szolgáltatások" című felhívásra kijelölt szakképzési centrumok konzorciumi formában jogosultak támogatási kérelmet benyújtani. A gyakornoki foglalkoztatási programot folyamatosan kísérő programra 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre.