Moziba és strandra is lehet virtuális jegyet venni

mobilfizetés paypass
20140121 - BRUSSELS, BELGIUM: This picture shows an concept picture about the mobile payment. (21 january 2014) Picture by Jonas Hamers (c) ImageGlobe.
Vágólapra másolva!
Március elejétől a Cinema City-mozikba virtuális jegyet is lehet vásárolni, nem kell sorban állni a pénztárnál, elég lesz felmutatni a telefont. A Balaton tizenegy strandjára is lehet mobiljeggyel belépni.
Vágólapra másolva!

2016-ban már a legtöbb balatoni strandon elfogadják a mobiltelefonon vásárolt jegy felmutatását is belépéskor. Az ingyenes, szolgáltatófüggetlen Simple alkalmazással bárhonnan meg lehet vásárolni a strandjegyet,

belépéskor nem kell sorban állni a pénztárnál, elég felmutatni a telefont.

Az alkalmazásban vásárolt jegyeket jelenleg 11 fizetős balatoni strandon, a Velencei-tónál, a Budapest környéki Rukkel-tó Víziparkban, illetve a soproni és szombathelyi tófürdőben is elfogadják.

Magyarország szinte összes mozijában

Nemcsak strand-, de mozijegyet is lehet venni okostelefonnal. "Március elejétől a magyarországi mozik 95 százalékában várják a felhasználókat, hogy

nyomtatott jegy és a pénztárnál való sorban állás nélkül, az alkalmazásban vásárolt jegy felmutatásával lépjenek be"

– mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, amikor bejelentették a Simple és a Cinema City mozihálózat megállapodását.

A felhasználók több lehetőséget akarnak

A Simple a 2016-os évet többek közt a partneri hálózat kiterjesztésének szenteli, mondta Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője. A felhasználók legtöbbje, 47 százalék szerint ugyanis a legnagyobb negatívum az alkalmazással kapcsolatban, hogy túl kevés az elfogadóhely.

Akik szoktak mobillal fizetni, több lehetőséget akarnak Forrás: BELGA/AFP/Jonas Hamers

Sokan félnek a mobilfizetéstől

A Simple országos felmérése szerint a magyar okostelefon-tulajdonosok 95 százaléka használ rendszeresen appokat, a közösségi médiához például 71 százalék valamilyen appon keresztül fér hozzá.

Mobilfizetési alkalmazást ugyanakkor csak az okostelefon-tulajok 18 százaléka használ,

vagyis bőven van tér növekedésre.

Azok között, akik elutasítják a mobilfizetés lehetőségét, a legtöbben az adataik biztonságát féltik, és az online fizetési megoldásokban sem bíznak.

Szavazzon!

Ön szokott mobillal fizetni?