A Foxpost felvásárolta legnagyobb riválisát

Foxpost csomagautomatás cég automata csomag csomagautomata csomag követés, csomagkövetés
Foxpost csomagautomatás cég. 2016.08.26.
Vágólapra másolva!
Egyesül a két legnagyobb, csomagautomatákat üzemeltető magyar cég, a Foxpost Zrt. megvásárolta a Webox Hungary Kft-t. A két rendszer összehangolása után a Foxpost szolgáltatása országszerte 142 ponton lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

A Foxpost Zrt. megvásárolta a Webox Hungary Kft-t. Az adásvétel után az új tulajdonos megkezdi a két hálózat optimalizálását és integrálását azért, hogy minél több felhasználó számára legyen elérhető a csomagküldési és fogadási rendszer - közölte Bengyel Ádám, a Foxpost Zrt. egyik alapítója és vezérigazgatója.

142 helyen lesz automata

Hozzátette: az egyesülés után megkezdik a két teljesen eltérő technológiai alapról építkező rendszer összehangolását, amit a világon elsőként a magyar cég fog elvégezni.

Ahol mindkét cég jelen volt, onnan negyven automatát költöztetnek új helyszínre,

és a munka végeztével a Foxpost szolgáltatása már 142 helyszínen lesz elérhető.

142 helyen lehet majd átvenni foxpostos csomagokat Fotó: Marton Szilvia - Origo

A dolgozók egy részét megtartják

A Webox Hungary Kft. 2014 szeptemberében indította el a csomagautomatás átvételt biztosító szolgáltatását egy 80 automatából álló hálózattal. A kockázati tőkéből, magyar vállalkozók által alapított Foxpost Zrt. 2015. márciusában kezdte meg 62 beltéri, bevásárlóközpontokban elhelyezett csomagautomata üzemeltetését.

Bár a Foxpost később és kisebb hálózattal indult, mégis gyorsabb növekedést tudott elérni a piacon, és több mint háromszor annyi csomagot szállított, mint a Webox.

Az új tulajdonos tájékoztatása szerint a Foxpost a Webox dolgozóinak egy részét tovább foglalkoztatja.