Ősszel szoftverpályázatok jönnek

Számítógépes vírusok, illegálisan feltelepített trójai kártevő
Vágólapra másolva!
A mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló Modern vállalkozások programban szeptember elején jelennek meg a szoftverpályázatok. A Vállalkozz digitálisan! projekthez már 700 vállalkozás csatlakozott, nyár végéig még 300-ra számítanak. A program vezetőhelyettese szerint digitalizációban a magyar vállalkozások hatalmas lemaradásban vannak.
Vágólapra másolva!

Szeptember elején jelennek meg a Modern vállalkozások programban a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésére igényelhető szoftverpályázatok - mondta Koleszár Péter, a program szakmai vezetőhelyettese augusztus 9-én, kedden a közmédia műsorában.

Koleszár Péter a program Vállalkozz digitálisan! projektjéről elmondta, első lépésként a projekt tanácsadó hálózatában dolgozó szakemberek helyszíni auditot hajtanak végre a vállalkozásoknál.

1000 vállalkozás nyár végéig

Tavaszi indulása óta csaknem 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Vállalkozz digitálisan! projekthez, nyár végéig pedig további 300 vállalkozás csatlakozására számítanak.
A projekt első részének befejezéséig,

2017 májusáig pedig további 3000 vállalkozást auditálnak majd a tanácsadó hálózat szakemberei.

Hatalmas lemaradás

Arról is beszámolt, hogy a tanácsadók az auditot követően javaslatot tesznek a digitálisan felkészült vállalkozás státusz kiadására vagy olyan fejlesztéseket javasolnak az egyes cégeknek, amelyek révén megkaphatják ezt a minősítést és ezzel 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatokon.

Hangsúlyozta: a program azért indult, mert megalapozott statisztikák szerint a digitalizációt tekintve

a magyar vállalkozások hatalmas lemaradásban vannak

az európai uniós versenytársaikhoz képest.