Mozgássérültek millióin segíthet egy magyar fejlesztés

GyroSet, NowTech, TechCrunch,
Vágólapra másolva!
A mozgáskorlátozottaknak nyújthat segítséget a magyar NowTechnologies fejlesztése, a GyroSet. A kerekesszék-irányító rendszerrel a nyaktól lefelé mozgásképtelen emberek a fejük mozgatásával tudják vezérelni a közlekedésüket, illetve a kommunikációjukat. A fejlesztéssel foglalkozó cég vezetője, István Márk az Origónak a TechCrunchon elmondta, hogy üzleti céljuk egy év alatt elérhetővé tenni a terméküket a globális piacokon.
Vágólapra másolva!

A San Franciscó-i TechCrunchon, a technológiai szektor startupjainak egyik legfontosabb rendezvényén a NowTechnologies zászlóshajójaként aposztrofálta a GyroSetet István Márk, a cég vezérigazgatója. Mint mondta,

egy „okoskerekesszék-vezérlő platformról” van szó, ami tulajdonképpen egy fedélzeti számítógépe a kerekesszéknek.

Egyik legfőbb versenyelőnye, hogy bármely kerekesszékkel kompatibilis. A GyroSet lehetővé teszi, hogy a kerekesszék felhasználója navigációt, beszédszintetizáló rendszert, valamint a szintén általuk fejlesztett fejirányító rendszert egyaránt alkalmazza.

A mozgássérült emberek életét megkönnyítő innovációkra specializálódott NowTechnologies évek óta foglalkozik hasonló fejlesztésekkel, amelyekkel számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert.

Mivel alapvetően egy hardverről van szó, a disztribútorok előbb tesztelik a terméket, majd elemzik, hogy az adott piacon mi a versenyképes ár. Az alapos piacelemzés átfuttatása viszont hosszabb időt igényel. Emiatt István Márk szerint sokkal nagyobb kihívás befektetőket találni. A TechCrunchtól sem azt várták elsősorban, hogy konkrét befektetés szülessen, sokkal inkább személyes kapcsolatok kialakítását potenciális amerikai ügyfelekkel, disztribútorokkal.

A jövőbeli terveikről István Márk azt mondta, hogy remélik, a disztribútorokon keresztül a világon a lehető legtöbb országba tudják majd eljuttatni a terméküket.

Az Origo a háromnapos TechCrunchról és a részt vevő magyar startupokról a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak köszönhetően tudósít.