Mennyi szexi új cég!

buborék, szín, vízió, szürreális
Egyre színesebb jövőt hoz közel az innováció
Vágólapra másolva!
Az üzleti szektorban a startup szó szinte szinonimája a kockázatnak. Minden évben több ezer új jelentkező próbál szerencsét, de nagyon kevés marad a felszínen egyáltalán. És bár kristálygömbje a Product Hunt nevű oldalnak sincs, ők esküsznek rá, hogy erről a 28 cégről fogunk még hallani.
Vágólapra másolva!

A Product Hunt maga is kisvállalkozásból jutott el odáig, hogy olyan neves lapok tartsák mértékadónak, mint a Techcrunch, a Verge vagy a Venture Beat.

Egyre színesebb jövőt hoz közel az innováció Forrás: flickr

Az itt felsorolt startupok más-más szempont alapján számítanak érdekesnek. Abban általában hasonlítanak, hogy

már kiterjedt üzleti kapcsolati hálót építettek,

hogy felkapta rájuk a fejét az iparág. Kis részük dicsekedhet jelentős befektetővel, de szervezeti kultúrában és technológiai fejlettségben mind bizonyított. Megint mások terméke máris alakítja a jövőt. Év végén pedig meglátjuk, mennyire váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Tesla Powerwall

Mindent a fenntartható fejlődésért: tőlük vehetünk napelemes akkumulátort otthonra. A nyitóoldalon maga Elon Musk előadása várja a látogatót.

Motion AI

A mesterséges intelligencia már a sarkon ólálkodik. Ez a csapat hisz abban, hogy néhány éven belül ezek a technológiai folyamatok irányítják majd a gazdaságot.

Email Hunter

A címvadász oldal azt ígéri, weboldal alapján bármilyen szakember kontaktját felkutatja a felhasználónak.

Nebia zuhanyfej

Kétségbeesett, de reális válasz a világméretű vízproblémára: ez a zuhanyfej 70 százalékkal kevesebb vizet használ fel tisztálkodás közben, mint az átlagos telep.

Lily

Önjáró drónkamera, amely távirányító nélkül készít felvételt.

Slack

Amivel gyerekjáték a vállalati feladatszervezés. Az Üzletrész szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt írt róla.

Medium

Ötletbörze, ahol írók és olvasók találkoznak.

Dataminr

Ők ma a világelsők a valós idejű adatbányászatban.

Periscope

Saját jellemzésük szerint a teleportáláshoz hasonlít a szolgáltatás: akkor nézünk bele egy a világ bármely pontján zajló eseménybe, amikor csak akarunk. Az Origo egy hónapja írta meg, mit kezd az applikációval a Twitter.

Postmates

Vihargyors szállítást kínálnak a nap huszonnégy órájában.

Paper

A kis öntapadó post it jegyzettömbök digitális változata. Természetesen fotóval és videóval is működik.

Sunrise Meet

Ezzel az applikációval körülbelül 12 másodpercbe telik ütemezni egy megbeszélés időpontját és helyszínét.

Rocket Club

A startupok fejlődésének bármely pontjába bele lehet kapcsolódni, ez pedig bevételi forrás: ha siker van, üzletrész is van.

Slash

Amivel úgy lehet Foursquare-, YouTube-, Spotify-linkeket, gifeket megosztani, hogy közben nem kell applikációt váltani: a slash („/”) karakterrel másodpercek alatt kiválaszthatjuk anélkül, hogy az sms-váltásból kilépnénk.

Shyp

Csomagolnak és szállítanak, méghozzá feltűnően zsebbarát árakon.

Be My Eyes

Légy te a szemem – az alkalmazással látók segítenek vakoknak. A látássérültek posztolják az igényüket – ez akár annyi is lehet, hogy mikor jár le a tej szavatossága a hűtőszekrényükben –, mire az önkéntesek értesítést kapnak és élő videókapcsolat során segíthetnek. Ezt az applikációt az Origo is kipróbálta.

Robin Hood

Részvénykereskedelem ingyen. A látogatóikat pedig ez a kérdés fogadja a weboldalon: miért is kellene akár 65 dollárt fizetni egy tranzakcióért?

Zenefits

Minél fontosabb egy HR-akció, annál nagyobb adminisztrációval jár. De nem ezzel az alkalmazással. Ha nem hiszik, nézzék meg az alig egyperces videót.

Dropbox Paper

Az egyik leghíresebb felhőszolgáltatás csapatmunkára optimalizált alkalmazása.

Gigster

Ha elit fejlesztői csapatnak szeretne megbízást adni, itt megteheti.

Clara

Titkárnő, projektmenedzser, naptárkezelő – de nem rabszolgamunkában, hanem digitálisan. Olyan alkalmazás, amely megszervezi az értekezletet, amíg mi a munkánkat végezzük.

Spark

Az okos és ingyenes alkalmazás az e-mailjeink között tesz rendet vagy futtat keresést, feltéve, hogy iPhone-on használjuk. Azt ígéri, újra megszeretjük az e-mailezést.

Slide

És már meg is érkezett a Lexus légdeszkája.

Capitain

Sok bevásárlólista-alkalmazást ismertünk meg az évek során. A Capitain szintet lép: menet közben fejlődik, de mindvégig időt spórol, és persze pénzt is.

Graava

Bárcsak a gopro kamerája képes lenne önállóan megszerkeszteni a felvételt? Hát ez az okoskamera képes rá.

Product Hunt

A fenti 27 startupot is ők szúrták ki az olvasóknak. Aki appokról, játékokról, podcastokról, könyvekről vagy bármilyen más ígéretes újdonságról akar értesülni, itt nem fog csalódni.

DroneDeploy

Felhőalapú alkalmazás, amely bármilyen típusú drón képét feldolgozza.

Magic Leap

Jó néhány percet szántunk a bemutatkozásuk boncolgatására, de ezidáig nem vagyunk benne biztosak, hogy jól értjük, mivel foglalkoznak. Szürreális látványt ígérnek a képernyőinkre, tornateremben felbukkanó bálnákat, a tenyerünkön megjelenő naprendszert. Bármit is jelentsen ez, kipróbálnánk.