Donald Trump csúnyán beszól a startupoknak, mert ehhez is ért

Trump, Donald
New York, 2016. május 4. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember mosolyog egy kampányrendezvényén New Yorkban 2016. május 3-án. Trump ezen a napon megnyerte az Indiana államban tartott előválasztásokat, ami következtében vetélytársa, Ted Cruz texasi szenátor felhagyott a republikánusok elnökjelöltségéért folytatott kampányával. (MTI/EPA/Justin Lane)
Vágólapra másolva!
Nehéz eldönteni, hogy sírva röhögnek vagy kacagva könnyeznek a republikánus elnökjelölt jóslatán Szilícium-Völgyben. Donald „simán a következő amerikai elnök” Trump ugyanis a tőle megszokott elszánt, traktorszerű magabiztossággal tett sötét jóslatot a startupvilág pénzügyi helyzetéről, amit természetesen rakétasebesen kapott fel az angolszász sajtó.
Vágólapra másolva!

A Reutersnek adott interjúban Trump az ingatlanpiac 2007-es állapotához hasonlította a technológiai startupokat: a cégek túlértékeltek, a hype túl van tolva, az egésznek csúfos vége pedig az lesz, hogy kipukkad a lufi.

Majd ő elmagyarázza Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

„Olyan cégekről beszélek, amelyek soha nem hoztak egy fillért sem,

szóval elég világos, hova vezet ez. Már megint.” Mivel arra, hogy a jelenleg ismert 163 unikornis aggasztóan sok, már számos szakértő felhívta a szakma és a média figyelmét, a pesszimizmus sem a vállalkozóknak, sem a befektetőknek nem új. Attól azonban, hogy

Trump a 2007-es buborékot emlegette,

eldobták a kanalat.

Végre valaki kimondta Forrás: https://twitter.com/pmarca

Trump szlogenjét – Make America Great Again – gyorsan átfazonírozták buborékra: Make Bubbles Great Again. „VÉGRE valaki kimondta!” – viccelődik Marc Andreessen a Twitteren.

– mondta a Reutersnek egy vállalkozó, aki egyébként a Stanfordon tanít. Aaron Ginn, a Lincoln Initiative (egy tech-közösség) társalapítója úgy fogalmaz, semmilyen jel nem utal arra, hogy Trump egyáltalán tárgyalt volna techvezetőkkel, hogy ismerné az iparágat, az innovációt. „Trump minden szava és lépése a szórakoztatóiparba való” – mondta.

Pezseg a Twitter Forrás: https://twitter.com/pmarca

Mark Cuban szerint Trumpnak minden eszköze meglett volna, hogy valóban tájékozott legyen azokban a témákban, amelyeknek rendszeresen nekimegy, legyen az tőzsdepiac, munkaerőpiac, menekültkérdés, de ez valamiért mégsem történt meg. Aki ennyire bizonytalan, fejti ki a milliárdos,

aki ilyen sűrűn változtatja a véleményét valódi háttértudás nélkül,

az leendő elnökként igazán nagyon rossz hír a Wall Street számára. „Mégis, mennyire okos?” – kérdezi a véleményét a hírszerkesztő a felvételen. Cuban elneveti magát és azt feleli: „Valószínűleg annyira nem, mint amennyire ő hiszi magáról.” Hozzáteszi, az ingatlankérdésekben bármikor lehet támaszkodni a véleményére. Ám aki az Egyesült Államok elnöke akar lenni, annak folyamatosan invesztálnia kell. Annak nagyszerű vállalkozónak kell lennie, és valóban szüntelenül fejlesztenie kell saját magát. „Donald pedig még e-mailezni sem tanult meg!”

(Via)