40 millió eurós kötvényprogramot indított a Wing

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy HASZNÁLATI TÁRGY pénz TÁRGY
Budapest, 2011. augusztus 5. Euró bankjegyeket számol egy pénzváltó alkalmazottja Budapesten. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
A kötvényprogram első értékesítési szakaszában Magyarország vezető ingatlanpiaci vállalkozása összesen 18,381 millió euró értékben értékesített vállalati papírokat intézményi befektetők részére. A BÉT azt közölte, az értékpapírokkal mától lehet kereskedni a parketten.
Vágólapra másolva!

40 millió euró értékű kötvényértékesítési programot indított a hazai ingatlanpiac egyik legnagyobb, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása, a Wing Csoport. A vállalatcsoport 2016. június 22-én megtartott első értékesítési körben összesen 18 381 millió euró értékben értékesített kötvényt intézményi befektetők számára.

A WINGHOLDING 2019/I elnevezésű

papírok futamideje 3 év,

a fix kamatozású kötvények 4 százalékos kamatszelvénnyel kerültek értékesítésre. A bevont forrásokat a szakmai kibocsátó Wing Csoport vállalati stratégiájának megfelelően futó projektjei megvalósítására, új projektek elindítására fordítja majd.

A Budapesti Értéktőzsde azt írta, a kötvénnyel a mai naptól lehet kereskedni a parketten. Az aukción intézményi befektetők tehettek ajánlatot, egyenként minimum 100 darab ezer euró névérékű, összesen 100 ezer euró össznévértékű kötvényre. Az OTP a most kibocsátott kötvényekre árjegyzési tevékenységet vállal, ügyletenként maximum 75 ezer euró névértékre 200 bázispontos árrés (spread) mellett - közölte a BÉT.

Noah Steinberg, a Wing Csoport elnök-vezérigazgatója Fotó: Csaba Domotor/Photographer

„A mostani sikeres kötvénykibocsátás egy új fejezetet nyit a társaság életében, hiszen ez volt az első alkalom, hogy megméretettük magunkat a tőkepiacokon. A kiemelkedő befektetői érdeklődés is igazolja azokat az elvárásainkat, miszerint a magyar ingatlanfejlesztésben és ingatlanbefektetésben egyaránt dinamikus növekedés várható. Ez jó lehetőséget és megtérülést biztosít azoknak a befektetőknek, akik nyitottak az ingatlanpiac és piacon sikeres szereplők iránt” – mondta Noah Steinberg, a Wing Csoport elnök-vezérigazgatója, aki rámutatott: a hosszú távon stabil és értéket teremtő ingatlanszektor alacsony kockázatú és a tőkepiachoz képest magasabb hozamot kínáló befektetési terület.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A vállalatcsoport több mint 450 000 négyzetméter ingatlant fejlesztett és több mint 350 000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfoliót birtokol. Vagyis nem pénzügyi, hanem szakmai kibocsátó áll a háttérben, akinek ingatlanállománya és szakmai felkészültsége megfelelő garanciát jelent - közölték.

A Wing futó fejlesztései közé tartozik:

  • 13 000 négyzetméteres Váci úti V17 irodaház, az E.On székháza, amelynek átadása 2016 őszén lesz
  • épül Magyar Telekom új 55 000 négyzetméter alapterületű székháza, ami az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje
  • illetve elkezdődtek az építési munkái a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Központ I. ütemének a budai Duna-parton.