iPhone X: sokan karácsonyra sem kapják meg az új telefont

apple iphone x
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Előző héten írtunk arról, hogy hatalmas gondok vannak az iPhone X gyártásával. Az összeszerelés bonyolultsága és néhány technikai kihívás miatt, az Apple nem lesz képes annyi telefont legyártani, amennyire szükség lenne az ünnepi időszakban. Most kiderült, hogy pontosan mennyit is fog késni az új telefonok szállítása.
Vágólapra másolva!

Nagy volt a csalódottság az Apple vásárlók között, amikor kiderült, hogy sokaknak akár négy hetet is várnia kell az új telefonra. Az előrendelések sem voltak zökkenőmentesen. Többen arról írtak a Twitteren, hogy az Apple online rendeléseket kezelő oldala nem működött.

Volt olyan, akinél ez mindössze 20 percet jelentett, másoknak viszont órákig kellett kínlódniuk, amíg le tudták adni a rendelést.

Iphone X Forrás: Apple

Azok a szerencsések, akik időben el tudták küldeni a megrendelésüket valószínűleg már novemberben hozzájutnak a telefonhoz. A nagy kereslet miatt viszont azok, akik belegabalyodtak az elhúzódó online megrendelésbe, már nem voltak ilyen szerencsések.

Többen arra panaszkodtak, hogy a rendelés megszakadt az oldal hibája miatt, és mire sikerült végül leadni a rendelést, már csak hetekkel későbbi szállítási időpontok maradtak.

Ezért sokaknak négy, de akár hat hetet is várnia kell az új telefonra.

A Face ID komoly problémákat jelenthet Forrás: Apple

Azok sincsenek könnyű helyzetben, akik a karácsonyfa alá szeretnék tenni az iPhone X névre hallgató jubileumi modellt. A Market Watch felhívta a figyelmet: már most látszik, hogy lesznek olyanok, akiknek a telefonja nem fog megjönni az ünnepekig.

Az is lehet, hogy az Apple még tovább csúszik majd a gyártással és így nő majd a szállítási idő.

Megírtuk, hogy a legnagyobb problémát a kaliforniai cég számára a telefonban található 3D-s szenzorok okozzák. Ennek a rendszernek az összeszerelése nagy hibaszázalékkal működött, volt olyan időszak, amikor mindössze a lencsék 20 százaléka volt használható. Az arcfelismerővel is akadtak gondok.

Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

Több forrás is azt közölte, hogy az idő szorítása miatt kevésbé lesz biztonságos a Face ID.

Az Apple-nek az utóbbi időben egyre több gondja van az iPhone X modellel. Ha a gyártási nehézség még nem lenne elég, akkor itt egy újabb pofon. Az Apple egyik munkatársának lánya az interneten mutatta be - megjelenés előtt - az új készüléket. Az apukát azóta már kirúgták.

Annak ellenére, hogy a kezdeti időszakokban késéssel kell számolni, úgy tűnik az Apple-nek sikerült kijavította a hibákat. Jövő januártól a Face ID összeszerelése várhatóan már zökkenőmentes lesz, így 2018 elejétől már tarthatók lesznek a gyártási határidők.