Elárulta a titkát a világ két leggazdagabb embere

2017.11.21. 18:40

Bill Gates és Warren Buffett meghívást kapott egy washingtoni egyetemre, ahol egy diák megkérdezte tőlük, hogy mi volt a legjobb üzleti döntésük. A két dollármilliárdos őszintén válaszolt.

A Forbes magazin 2017-es listájának első két helyén Bill Gates és Warren Buffett áll. Összesített vagyonuk a rangsor készítésének pillanatában több mint 160 milliárd dollár volt, 

tehát lehet azt mondani, hogy értenek az üzlethez.

A teljesség kedvéért érdemes megemlíteni, hogy a szaklap valós idejű listájának élén már az Amazon-vezér, Jeff Bezos áll, de ettől aligha lesz kevésbé hiteles Gates és Buffett mondandója.

A két dollármilliárdos egy konferencián vett részt, ahol mindketten megkapták azt a kérdést, hogy mi volt életük legjobb üzleti döntése.

Warren Buffett Bill Gates társaságábanForrás: AFP

A Washingtoni Egyetemen tartott beszélgetésen a diákok kérdésére Warren Buffett azt mondta, hogy a legjobb üzleti döntése az volt, hogy nem agyalt, hanem elkezdte a pénzét befektetni, pusztán azért, mert élvezte. Buffett azt is mondta, szerencsére bejött a dolog – írja a CNBC.

Buffett szerint bőven jönnek jó lehetőségek az életben, ilyenkor azonban nem szabad hezitálni, és gyorsan kell cselekedni.

Ilyenkor nincs idő arra, hogy a diverzifikálásról szóló könyvet olvasgasd” - hangzott el a bölcs tanács.

Warren BuffettForrás: AFP/Bill Pugliano

Warren Buffett korábban azt is elárulta, hogy mi volt a legjobb befektetése. Aki egy konkrét tranzakcióra számított, annak csalódnia kell, hiszen a milliárdos szerint a legjobb befektetése az volt, hogy beiratkozott egy kurzusra, ahol a nyilvános beszédet oktatták.

Természetesen Bill Gates is válaszolt a kérdésre, a Microsoft alapítója szerint a legjobb döntése az volt, hogy jó emberekkel vette körbe magát.

Ezek közül is kiemelkedik Paul Allen, aki a cég társalapítója.

Gates szerint fontos, hogy olyan ember legyen az üzleti partnere, akiben teljesen bízik, elkötelezett a cég jövője iránt, viszont kicsit más készségekkel rendelkezik.

Bill GatesForrás: AFP/Ramin Talaie

Gates szerint ez azért fontos, mert így van, aki ellenőrizni tudja a munkát, ugyanakkor jó hangulat lesz a cégnél is.

A válasz Buffett-nek is tetszett, azt mondta, neki is van ilyen embere, méghozzá Charlie Munger, aki a Buffett Berkshire Hathaway befektetési vállalkozásának alelnöke.