Néhány startupot már lekötöttek angyalbefektetők, de van még hely

Nem ér majd semmit a betétbe tett pénzünk, bankbetét, kamattartás, jegybank, forint, bankjegy, készpénz
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Baconsult angyalbefektető csapat részt vesz a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Innovációs ökoszisztéma programjában, amelyben 50-60 milliót kapnak a digitális transzformációban érintett cégek. Öt startupot már felkaroltak, de további ötnek van még hely.
Vágólapra másolva!

A Baconsult angyalbefektető csapat döntési folyamatokban szabad kezet kapott az NKFIH Innovációs ökoszisztéma programjában, amelyben 50-60 millió forintot kapnak a digitális transzformációban érintett cégek.

Öt startupot már felkaroltak, de további ötnek jut még hely.

Íme az eddig felkarolt startupok:

Codium: oktatás Minecrafttal

A Codium küldetése minél több gyermekkel játékosan megszerettetni a programozást már 8-14 éves korban. A kezdést nehezítő – és ebben a korosztályban akár ellehetetlenítő – szintaktikai szabályok magolása helyett a tanulók egy a Minecraftból már jól ismert és szeretett környezetben sajátítják el a programozáshoz szükséges gondolkodásmódot.

Green Fox Academy: utcaseprőből programozó

A Green Fox Academy, Magyarország első négy hónapos programozó bootcampje (mely magyarul kiképzőtábort jelent), 2015 őszén indult útjára. Jelenleg már hét osztálynyi lelkes karrierváltó tanul egy időben annak érdekében, hogy a képzés sikeres elvégzése után junior programozókként tudjanak elhelyezkedni a piacon.

MediCall: orvos a háznál

A felhasználók az ingyenes mobil applikációval telefonos konzultációt és házi vizitet igényelhetnek a résztvevő 300 orvostól, akik közül maguk választhatják ki a problémájuknak megfelelő szakterületről a számukra szimpatikus orvost. Az orvosok applikáción keresztül elérhető adatlapja bemutatkozó szöveget, profil fotót, bemutatkozó videót és más páciensek által adott értékeléseket is tartalmaz, melyek segítik a pácienseket az orvosválasztásban. Az árazás nyilvános, a fizetés a megszokott online módon, bankkártya regisztrálását követően történik.

Öt startupot még várnak az angyalbefektetők, cégenként 50-60 millió forintig lehet pályázni Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Plukkido: valódi mese a digitális viharban

A Plukkidót alapító pszichológusok és szociálpedagógusok 2014 óta dolgoznak azon, hogy játékos, kizárólag pozitív kommunikációt alkalmazó eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra, legyen az az elhatalmasodó hiszti, a testvérek civakodása, az agresszív viselkedés, a játszótérről vagy az otthonról való nehézkes indulás vagy akár a hosszú, unalmas autózás. Az otthon használható, mágneses táblajátékaik mellett mára már ott vannak a játszótereken és gps alapú alkalmazást is fejlesztenek.

PrefixBox: segítség a legnagyobb cégeknek is

A cég alapítójának a Bingnél és a Microsoftnál szerzett tapasztalatai arra mutattak rá, hogy a webshopok sokszor nem optimalizálják automatikus kitöltési megoldásaikat. A PrefixBox saját fejlesztésű keresőmegoldása, a webshopok forgalmának növelését segíti, így a vásárlók valóban azt találhatják meg, amit keresnek.

A témáról részletesebben a DigitalHungary.hu cikkében olvashatnak.