Alapítónként 5 ezer eurós támogatás életminőség-javító startupoknak

start up vállalkozás
http://www.dreamstime.com/stock-images-businessman-arranging-startup-blocks-desk-cropped-image-image46362784
Vágólapra másolva!
Március elején indult a 'Sparklab by NN' hazai inkubátorprogram második köre, ahova a világ minden tájáról jelentkeztek olyan innovatív vállalkozások, amelyek az életminőség javításán dolgoznak. Az NN Csoport 2017 tavaszán Hollandia után Magyarországon indította el második innovációs laborját. Ennek keretében a bekerülő startupok mentorálást, kapcsolati hálót, bemutatkozási lehetőséget, valamint alapítónként 5000 euró támogatást kapnak az NN Biztosítótól azzal a céllal, hogy a program végeztével egy validált prototípust hozzanak létre.
Vágólapra másolva!

Ez alkalommal is három projekt került kiválasztásra a Sparklab inkubációs programjába. A kiválasztási folyamatban részt vett az NN Biztosító vezetése és a teljes mentorgárda. A szelekció során figyelembe vették a csapatok összetételét, a technológiai hátteret, valamint azt, hogy a kezdeményezés mennyire illeszkedik a Sparklab program küldetéséhez, az életminőség javításához.

- mondta Sűdy István a Sparklab vezetője.

A tavalyi inkubációs programban szerepelt egy a diabétesszel élők életét megkönnyítő újítás. Idén is bekerült egy hasonló téma iránt elkötelezett csapat, ők

a cukorbetegség előszobájával, az inzulinrezisztenciával foglalkoznak.

Kezdeményezésük a MIRA Health mesterséges intelligencia alkalmazás, amely előre diagnosztizálhatja az inzulinrezisztenciát. Ha az alkalmazás jelzi, hogy az állapot fennállhat, akkor javasolja az orvosi vizsgálatot, és ezt követően automatikusan személyre szabott étrendet generál az érintettnek, annak érdekében, hogy támogatást nyújtson a szövődmények, valamint a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében.

Minden kontinens képviseltette magát, összesen 44 országból érkeztek jelentkezők Forrás: Andreypopov | Dreamstime.com

Egy másik csapat, a Mobile Motion Lab a telefon giroszkópja segítségével végez mozgásdiagnosztikai méréseket. Ez alapján érzékeli, ha valamilyen változás áll be a felhasználó mozgásában, így

jelezheti akár az esetleges komolyabb mozgásszervi betegségeket.

A gyerekkori elhízás pszichés problémákhoz, mozgásszervi problémákhoz és akár cukorbetegséghez is vezethet.

A három hónapos programban a résztvevő csapatok mellé 13 hazai és nemzetközi mentor szegődött, akik mindenben a segítségükre lesznek a hipotézis tesztelésétől, az agilis termékfejlesztésen keresztül, egészen a piaci bevezetéshez kapcsolódó tudás átadásáig.