Vécépapír-gyártó árkartellt lepleztek le

Little girl on potty 1940-1980 Retro-Styled Imagery Retro Styled Toddler Preschool Age Portrait Girls Women Females Toilet Paper Ammunition Flyer Urinating Potty Cute Toilet 15-18 Months 2-3 Years Child Baby Sitting Playful Holding Touching Hygiene Addict
Little girl on potty
Vágólapra másolva!
Árkartellezést gyanít a cellulóz alapú higiéniai termékek értékesítésnél az illetékes mexikói ügynökség - adja hírül a Reuters.
Vágólapra másolva!

Mexikó trösztellenes ügynöksége közleményben jelezte, megalapozott a gyanúja annak, hogy a higiéniai termékek egyes gyártói manipuláltak a piaci árakkal.

Személyi higiéniai termékek

Az ügynökség közlése szerint a személyi higiéniai termékek között is elsősorban a toiletpapírról van szó. Az előzetes vizsgálatok szerint, bizonyítható az, hogy a termékek árait megbeszélés szerint tartották fix áron a gyártók.

Árkartellt gyanítanak a mexikói trösztellenes ügynökségnél a vécépapír kapcsán Forrás: Getty Images/iStockphoto/deucee_/Bbudrewicz.Com

Ez egy sajátos ármonopól-helyzet kialakulását eredményezte.

Az ügynökség szerint, a vizsgálatot folytatják annak érdekében, hogy kiderüljön, a vécépapír árán túlmenően, mely egyéb termékek árait manipulálhatták a közép-amerikai országban.