Váratlanul tönkremehet a cége, ha nem figyel erre

gyerekbaleset, kanül
éjjel műtötték
Vágólapra másolva!
Idén 17 millió forintnyi kártérítést fizettek ki a cégek a munkahelyi halálos balesetek miatt. A szakértők szerint a kisebb vállalatokon szinte képtelenség behajtani a kártérítést. Akár megszűnnek inkább.
Vágólapra másolva!

Idén az első negyedévben 19 halálos, 9 súlyos csonkulásos, 36 súlyos és 52 csonkulásos munkabaleset történt - írja a Borsonline.hu. A legújabb statisztikai adatok szerint a legtöbben középkorúként Budapesten egy közepes méretű feldolgozóipari cégnél dolgoztak. 2018. április 8-áig egyébként több mint négy és félezer munkahelyi baleset történt, legalábbis ennyit regisztrált a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya.

Szerencsére a számok csökkenést mutatnak a 2016-os és a 2017-es adatokhoz képest, azonban még így is magasabbak, mint 2014-ben.

A baj nagyon gyorsan jön a munkahelyen is, de egy felelősségbiztosítás segít a bajban fotó: Talán Csaba

Hazánkban nincsenek kötelezve a vállalkozások felelősségbiztosítás kötésére a munkahelyi balesetekkel kapcsolatban, azonban ez megoldás lehetne arra, hogy a megsérült munkavállalók kártérítést kapjanak, illetve ez levenne terhet az államról is. A Borsonline.hu által megszólaltatott szakértő, Ikanov Gábor kártérítési ügyvéd szerint kötnek ilyen biztosításokat a cégek, de még mindig kevesen, és a tulajdonosok

egy munkahelyi baleset során inkább bezárják a céget, minthogy kártérítést fizessenek.

Egy üzemi balesetnél a kártérítési összeg több tízmillió forint is lehet, és a nem halálos kimenetelű baleseteknél ítélik meg sokszor a legnagyobb összeget.

A teljes cikk itt olvasható el.