Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Figyelmeztetett a Volkswagen

Vágólapra másolva!
A dízelbotrány ellenére rekordszintet értek el a Volkswagen csoport eladásai az első félévben.
Vágólapra másolva!

A wolfsburgi székhelyű cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapos időszakban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Csak júniusban az eladások 4,1 százalékkal, 958 600 darabra emelkedtek.

A Volkswagen csoport legfontosabb piacán, Kínában az értékesítés 9,2 százalékkal nőtt, az ázsiai országban csaknem 2 millió járművet adtak el az első hat hónapban. Ugyancsak jelentősen, 22,6 százalékkal nőtt az értékesítés Brazíliában, míg az eladások az Egyesült Államokban 6,3 százalékkal, Németországban pedig 4,6 százalékkal bővültek.

Az első félévben a csoporthoz tartozó márkák közül a Skoda és a Seat eladása nőtt a legjelentősebben, miközben az Audié 3,8 százalékkal csökkent.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A wolfsburgi székhelyű cég arra figyelmeztetett, hogy a második félévben csökkenhetnek az eladásai, mert

késedelmeket okozhat Európában egyes modellek értékesítésénél az átállás a WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) emissziós követelmények teljesítésére.

A VW emiatt a harmadik negyedévben néhány napra kénytelen is lesz leállítani a szerelőszalagokat wolfsburgi üzemében. A Volkswagen csoport tagjai a Volkswagen, az Audi, a Porsche, a Skoda, a Seat, a Bugatti, a Lamborghini és a Bentley.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről