A kkv-k ismét pályázhatnak épületenergetikai támogatásra

Market Építő Zrt.
épület belső Foglalkozás FOTÓ FOTÓTÉMA SZEMÉLY villanyszerelő
Budapest, 2012. november 7. Villanyszerelő dolgozik egy stúdióteremben az épülő Budapest Music Center (BMC) IX. kerület Mátyás utca és Imre utca sarkán álló, lakóházból átalakított épületben 2012. november 7-én. A mintegy 2,5 milliárd forintos magánberuházáshoz a kormányzat 500 millió forinttal járul hozzá a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből. Az építkezés kivitelezője a Market Építő Zrt., amely várhatóan jövő év márciusára fejezi be a munkát. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Újra benyújthatóak a támogatási kérelmek a „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című" felhívásra.
Vágólapra másolva!

A támogatási kérelmek 2018. június 4-én, 13 óra óta nyújthatók be a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása" című (GINOP-4.1.2-18) felhívásra.

A kérelmeket 2018. június 28. 12.00 óráig lehet benyújtani.

A tavaly februárban megjelent felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások összesen 52,5 milliárd forintot igényelhetnek; a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5–100 millió forint lehet - írja a Kamaraonline.hu.

1,5 millió és 4 millió forint közti támogatást igényelhetnek a kkv-k az épületenergetikai pályázaton Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A projektekben az energiahatékonyságot javító, és a megújulóenergia-felhasználás növelését segítő tevékenységek támogathatók.

Így lehetőség van az épületek hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségének csökkentésére, az épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére, a meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására. Támogatható továbbá napkollektoros rendszer telepítése, brikett, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése, illetve hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre, hűtésre, használati melegvíz-termelésre és fűtésrásegítésre.