Turistáknak adnak el jegyet saját esküvőjükre az indiai párok

2018.10.17. 08:33

Egy ausztrál utazási blogger mintegy 200 dollárt (55 ezer forint) fizetett, hogy meghívást kapjon Surabhi Chauhan Delhiben tartott kétnapos esküvőjére – amit a Join My Wedding nevű startup platformján keresztül intéztek.

Chauhan a CNBC-nek nyilatkozta, hogy meglehetősen új volt számára az élmény, de nagyon örültek, hogy megismerhetnek más országból származó embereket, és hozzátette, sok előzetes beszélgetést és koordinálást igényelt, hogy minden részletet egyeztessenek.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A Join My Wedding programhoz egyszerűen lehet csatlakozni:

az indiai párok felsorolják a weboldalon az esküvőjük részleteit, és erre foglalhatnak jegyet a turisták – az összeg nagy részét a házasulandó pár kapja.

Nincs nagyobb kulturális program, mint egy esküvő, hiszen itt minden fontos eleme megtalálható: helyi emberek, ételek, szokások, ruhák, és zene" – nyilatkozta a CNBC-nek Orsi Parkanyi, a startup egyik alapítója.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Hozzátette, az ötletet abból merítette, hogy lemaradt barátja esküvőjéről, továbbá azért választotta az indiai esküvőket, mert világhírűek és a legtöbb nem-indiai számára lehetetlen, hogy részt vegyen egy tradicionális indiai mennyegzőn.

Több mint száz esküvőre közvetített vendégeket a cég.

Az indiai esküvők a gazdagságukról és hagyományaikról híresek, amit ráadásul napokon keresztül ünnepelnek. Indiában évente több millióan házasodnak össze – szakértők szerint az indiai esküvőipar 40 milliárd dolláros jelenleg, ráadásul tavaly mintegy húsz százalékkal növekedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK