Egyre sikeresebb a digitális újmédiával foglalkozó EPER

Vágólapra másolva!
Egy digitális újmédiával foglalkozó magyar kreatív vállalkozás, az EPER a Sino x Niioo Illumination Art elnevezésű 2018/19-es nemzetközi művészeti versenyen Hongkongban második helyezést ért el.
Vágólapra másolva!

A tavaly év végén lezajlott nemzetközi megmérettetésen a hongkongi rakpart gigantikus ledfalaira tervezett digitális újmédia alkotások vettek részt a világ minden tájáról. Összesen 39 ország kreatív csapata pályázott 157 művel.

Egy képrészlet a sikeres magyar animációból, mely a kínai újévhez kapcsolódó tárgyakat, színeket és motívumokat kelti életre Forrás: Niiolab.com

A díjnyertes alkotásokat januárban, valamint a 2019. február 5-én kezdődő kínai újévtől láthatják a világ egyik legnagyobb szabadtéri digitális kiállításán a Tsim Sha Tsui Centre and the Empire Centre hatalmas méretű kivetítőin a hongkongiak, valamint az ázsiai metropoliszban tartózkodó külföldiek és turisták.

Az „Új élet" kategóriában második helyezést elnyert alkotás a kínai újévhez kapcsolódó tárgyakat, színeket és motívumokat kelti életre.

A megjelenített tárgyak és azok mozgása a szerencsét, a növekedést és az élet lüktetését szimbolizálják.

A dobogós magyar siker tejes változata itt tekintető meg:

Az EPER az animáció, a film, a design, az illusztráció, a 2D és a 3D szakterületein szerzett jártasságának kombinálásával nyújt átfogó vizuális megoldásokat. Munkáik külföldön és belföldön is ismertséget és elismerést szereztek Európától az Arab Emirátusokon át egészen Japánig. Az elmúlt években több ízben részt vettek a magyar kulturális örökségek újra gondolásában, friss szemléletű, korszerű bemutatásában.

E munkáikat egytől-egyig kiemelkedő díjakban részesítette a Magyar Marketing Szövetség.

A Fiumei úti sírkertet több alkalommal is „fénybe borították". A 2017-es Múzeumok éjszakáján a Nemzeti Filharmonikusokkal karöltve grandiózus, negyven perces, élőzenés fényfestést keltettek életre a Kossuth Mauzóleum falain.