Tavaly 21 százalékkal nőtt a Szállás.hu árbevétele

Brazília Porto de Galinhas
Ez a kilátás fogad minden reggel a szállásról
Vágólapra másolva!
Tavaly 21 százalékkal, 4,17 milliárd forintra nőtt a Szállás.hu online szállásfoglaló oldal árbevétele az előző évhez képest, a vendégéjszaka-foglalások száma pedig meghaladta az egymilliót - közölte a cég.
Vágólapra másolva!

A cég tavaly aktívvá vált a környező országokban is: év elején vásárolták fel lengyel vetélytársukat, amely azóta már technológiai és szervezeti értelemben is a részükké vált. Idesorolható még a Travelminit International SRL-ben szerzett tulajdonrész is, amelynek révén

a középtávú cél a piacvezető pozíció megszerzése Romániában.

A Travelminit tavaly duplázott: bevétele átlépte a 200 millió forintot, miközben az egyik legnagyobb üdülésicsekk-elfogadó is lett.

A dinamikus külföldi terjeszkedés 2019-ben is célja a Szállás.hu-nak a közlemény szerint, idén Romániában például megháromszorozná a forgalmát. A vállalat Lengyelországban is intenzív bővülésre számít a 2018 szeptemberében sikeresen zárult akvizíció eredményeként, Horvátországban pedig 30 százalékos növekedés a céljuk.

Nemzetközi szinten már közel félmillió egyedi ajánlat érhető el a Szállás.hu-n Forrás: Darányi Lea

A magyarországi és külföldi alkalmazottaiknak száma tavaly 107-ről 127-re nőtt, Kolozsváron a Travelminit létszáma pedig elérte a 35-öt.

A cég Magyarországon kínált szálláshelyeinek száma tavaly átlépte a tízezret, míg nemzetközi szinten már közel 470 ezer egyedi ajánlat érhető el.

A Szallas.hu előrejelzése szerint idén további növekedés várható a belföldi turizmusban, amelyet az egyre intenzívebb turisztikai fejlesztések, így például a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program is támogatnak. Az előfoglalási adatok azt mutatják, hogy egyre tudatosabbak a magyarok, ha utazásról van szó: átlagosan már akár 130 nappal előre lefoglalják a szállásukat, és ezt egyre többször okostelefon segítségével teszik meg.