Világelső autóipari cég hazai nagyberuházását jelentették be

AVL
Érd, 2019. június 24. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a hajtóműrendszerek fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó AVL Hungary Kft. zöldmezős beruházás keretében épülő érdi regionális kutatás-fejlesztési központjának alapkő-letételi ünnepségén 2019. június 24-én. A kormány hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a 12,5 milliárd forintos beruházáshoz. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormány az osztrák járműipari cég, az AVL Hungary Kft. érdi regionális fejlesztési központjának 12,5 milliárd forintos beruházásához – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Érden.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter az AVL Hungary Kft. kutatás-fejlesztési központjának alapkő-letételi ünnepségén hangsúlyozta:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a hajtóműrendszerek fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó AVL Hungary Kft. zöldmezős beruházás keretében épülő érdi regionális kutatás-fejlesztési központjának alapkőletételi ünnepségén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az AVL beruházása révén 350 új munkahely jön létre, amiből 253 állás felsőfokú végzettséghez kötött.

Az AVL Hungary

a világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata.

Az immár 17 éves magyarországi múltra visszatekintő AVL Hungary Kft. (korábbi nevén AVL AUTÓKUT Mérnöki Kft.) kutató-fejlesztő munkát folytat, amely személy- és tehergépjárművek, építőipari és mezőgazdasági gépek hajtásláncainak fejlesztését foglalja magában.

A cég kompetenciájába mind a hagyományos, belsőégésű, mind a hibrid és tisztán elektromos hajtásláncok beletartoznak, és az ezeken végzett kutató-fejlesztő munka a tervezésre, szimulációra, tesztelésre, szoftverfejlesztésre, kalibrációra és gyártástervezésre is kiterjed. Mindezeken felül az AVL mérnökei önvezető autókhoz kapcsolódó szoftvereket és rendszereket is fejlesztenek.

Épül az AVL Hungary Kft. érdi regionális kutatás-fejlesztési központja Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az új komplexum egy 5,6 hektáros területen kap helyet a város déli részén, közvetlenül az M0-s autóút és az M6-os autópálya szomszédságában. A 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz.

A két irodaházból álló új AVL cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, összesen 400 fő befogadására alkalmas komplexum lesz. Érden kap helyet majd 12 tesztpad is, amelyek 2020-ra készülnek el, 2021-re pedig teljes kapacitással működik majd az új AVL központ.

Helmut O. List, az AVL vezérigazgatója Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A hatékony, környezetkímélő és autonóm járművezetés meghatározó lesz a jövő mobilitása szempontjából. Új, érdi K+F központjukban ezeket támogató hajtómű-megoldásokat és elektromos hajtóműveket fejlesztenek, illetve tesztelnek majd.

– mondta Helmut O. List, az AVL tulajdonosa.

A 70 éves múltra visszatekintő, története során 1500 szabadalmi bejegyezést benyújtó osztrák AVL a világ első számú független vállalata a motor- és hajtáslánc-fejlesztés területén. A vállalatcsoport világszerte 9500 alkalmazottat foglalkoztat, 2018-as pénzügyi forgalma elérte az 1,75 milliárd eurót.