Eladták a bajai hűtőházat, ahonnan a fertőzött mirelit zöldség származott

mirelit zöldség, zöldség mix, hagyma, zeller, répa
Vágólapra másolva!
A belga Greenyard eladta magyarországi érdekeltségeit a szintén belga Roger & Roger nevű vállalkozásnak, többek között azt a bajai hűtőházat is, amelyből a fertőzött zöldségek kerültek ki múlt évben. A vételárat a Greenyard nem közölte.
Vágólapra másolva!

Tavaly júniusban kellett bezárni a hűtőházat, mert olyan fertőzött zöldségeket exportáltak onnan, amelyek elfogyasztása után Nyugat-Európában kilencen meghaltak. A termelést pár hónap múlva újraindították, miután a fertőzés okát azonosították, és ahogy akkor jelezték, az előírt biztonsági követelményeknél is szigorúbb működési szabályzatot dolgoztak ki – írja az Agrárszektor.hu.

A Greenyard becslése szerint körülbelül 10 milliárd forint bevételtől estek el az ügy miatt, ráadásul ez nem a kár teljes összege: a biztosító ugyanis a kár egy részét megfizette, a 10 millió csak a „maradék”.

Az összeg jelentős részét az emésztette fel, hogy helyreállítsák a Greenyard jó hírét, emiatt sem meglepő az értékesítés.

Forrás: AFP/Photononstop/Riccardo Sala

A felek közleményükben leszögezték, hogy a Roger & Roger a tulajdoni elemekkel együtt a dolgozókat is átvette, és az üzem fejlesztését ígéri. A cég a flandriai Dick család tulajdonában van, 20 éve alakult, és eddig elsősorban burgonyaszirmot, illetve kukoricaalapú chipseket gyártott. Jelenleg 20 országba exportál, és 350 alkalmazottat foglalkoztat.