Kiderült, hogy melyik a világ legbiztonságosabb városa

a világ tíz legdrágább helye 10
People cross a zebra crossing in Tokyo's Ginza district, the highest priced land in the city at 30 million yen (300,000 USD) per square meter, on September 18, 2008. Japan's commercial land prices, which a year ago ended a decade-and-a-half slump, have fallen back again as Asia's largest economy hurtles towards recession, the land ministry said. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO / AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Sokak nagy meglepetésére Washington D.C az élmezőnyben végzett azon a listán, amely minden évben rangsorolja a világ legbiztonságosabb városait.
Vágólapra másolva!

Zsinórban harmadik éve végzett Tokió a világ legbiztonságosabb városait rangsoroló lista élén - írja a Bloomberg. A Economist Intelligence Unit indexe szerint a második helyen Szingapúr, míg a harmadik helyen Oszaka áll.

illusztráció Forrás: Origo

A tíz legbiztonságosabb város között szerepel továbbá Sydney, Szöul, Melbourne, Washington D.C, Amszterdam, Koppenhága és Torontó is. A korábbi évekhez képest előkelőbb helyen végzett London és New York is. Az előbbi a 14., míg az utóbbi a 15. helyet foglalja el a listán.

Hongkong viszont a sorozatos tüntetések és összecsapások miatt a 9. helyről egészen a 20.-ig esett vissza.

Az Economist Intelligence Unit indexe több szempontok alapján rangsorolja az országokat: figyelembe veszik a digitális jólétet, az egészségügyet, infrastruktúrát, valamint több biztonsági faktort is kielemeznek. Ide sorolható a kiberbiztonság, valamint a természeti katasztrófák elleni védelem is.