Kiugróan jól teljesít az IKEA a világhálón

Ikea
Budapest, 2016. február 7. Az IKEA első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az IKEA online értékesítése 43 százalékkal növekedett az augusztus végéig tartó 12 hónapos ciklusban, ezáltal a világ legnagyobb bútorértékesítő csoportjának bevétele 6 százalékkal lett magasabb, mint az előző egy éves ciklusban.
Vágólapra másolva!

A kiskereskedelmi forgalom, vagyis a termékek és szolgáltatások értékesítése az összes 433 IKEA áruházban és az online webhelyen 41,3 milliárd eurót tett ki, ami 6,5 százalékos növekedést jelent az előző pénzügyi évhez képest.

Az IKEA, amely hatalmas, városon kívüli bútorüzleteiről ismert, jelentős beruházásokat hajtott végre az új vásárlási szokásokhoz és az online versenyhez igazodva, amelyek

digitális és egyéb szolgáltatások fejlesztését, valamint kisebb üzletek és bemutatótermek városközpontokban történő megnyitását jelenti.

A globális internetes értékesítésben szárnyal az IKEA - a jövőben a városközpontokban nyitnak új, kisebb áruházakat világszerte Forrás: MTI/Faluldi Imre

Torbjorn Loof vezérigazgató a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az eladások 1,2 százalékkal növekedtek, továbbá

az online értékesítés már a teljes árbevétel 7 százalékát hozza.

Az IKEA üzletek 12 franchise tulajdonos birtokában vannak több mint 50 piacon. Az Ingka Group, a korábbi IKEA Csoport, amelynek 374 üzlete van, külön számolt be a kiskereskedelmi értékesítés 5 százalékos növekedéséről, 36,7 milliárd euróra. Az Ingka online értékesítései 46 százalékkal emelkedtek, ez a szegmens a teljes árbevételük 11 százalékát tette ki.

Forrás: Reuters