Jelentősen kitolták egy fontos K+F pályázat befejezési határidejét

A csoportok innovációra való képessége négy, egyszerű tényezőre vezethető vissza (képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
A kiíró a hivatalos pályázati honlapon arról értesítette a támogatást igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című, már lezárt felhívás megvalósítási határidejét több mint egy évvel kitolta.
Vágólapra másolva!

A döntés eddig 278 darab, már megítélt támogatású projektet érint országszerte, de a kiírásra ennél jóval több, 961 darab pályázat érkezett be, összesen több mint 151 milliárd forintnyi támogatást igényelve.

A támogatást igénylő projekttel kapcsolatos pénzügyi elszámolás (záró kifizetési igénylésének) benyújtásának határideje a fizikai befejezést követő 90 nap, de legkésőbb 2021. március 31. helyett 2022. június 30.

Módosult a rendelkezésre tartási időszak legkésőbbi időpontja is, mely a korábbi, a fizikai befejezés határidejétől számított maximum 12 hónap helyett a szerződés megkötésétől számított maximum 42 hónap lett. A projekt keretében utoljára 2021. december 31. helyett 2023. szeptember 30-án lehet kifizetést teljesíteni a kedvezményezettnek.

A több száz nyertes cégnek a kiírás módosításával mostantól több ideje jut a már elnyert K+F+I támogatással megvalósítandó projektjének megvalósítására Forrás: Origo

A tőketartozás törlesztését is kitolták. Korábban az volt az előírás, hogy a türelmi idő a rendelkezésre tartás végétől számított legfeljebb 12 hónap lehet, azonban nem lehet több, mint a kölcsönszerződés megkötésétől számított maximum 48 hónap.

Ebből a 48 hónap még fél évvel, 54 hónapra módosult.

A rendelkezésre tartási idő szintén fél évvel hosszabbodott, így az a fizikai befejezés határidejétől számított legfeljebb 12 hónap, de legfeljebb a kölcsönszerződés megkötésétől számított 36 hónap helyett legfeljebb 42 hónap. A türelmi idő a rendelkezésre tartás végétől számított legfeljebb 12 hónap, de legfeljebb a kölcsönszerződés megkötésétől számított maximum 48 hónap helyett szintén 6 hónappal hosszabb határidőre, 54 hónapra tolódott ki.

A felhívás keretében támogatott projektek költségei elszámolhatóságának vége 2021. március 31. helyett 2022. június 30. lett.

Forrás: Pályázat.gov.hu