A McDonald’s 26 millió dollárt fizet kaliforniai dolgozóinak

2018.06.08. Gyöngyösön nyíló McDonald's befotózása MCD McDonalds's Gyöngyös Étterem Nyitás 2018 júniusában nyíló McDonalds's befotózása
2018 júniusában nyíló McDonalds's befotózása
Vágólapra másolva!
A rossz munkakörülmények és az alacsony bérek miatt régóta pereskedik a McDonald's Kalifornia államban az ottani dolgozókkal, most viszont sikerült megállapodni, így a cég 26 millió dollárt fizet majd.
Vágólapra másolva!

Majdnem hét éve nyújtották be Kaliforniában a McDonald's ellen indított, most lezáruló csoportos pert. A 26 millió dollár 38 ezer volt és jelenlegi dolgozóhoz kerül majd.

A per még azért kezdődött, mert a vádak szerint a McDonald's nem fizette rendesen a béreket, valamint a túlóradíjakkal is el-elmaradozott és nem biztosított kellő pihenőidőt a dolgozóknak.

A McDonald's a megállapodást követően közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták: a cég mindig is fontosnak tartotta a dolgozók érdekeit és továbbra is úgy vélik, hogy az általuk folyatott gyakorlat összhangban van a kaliforniai törvényekkel.

illusztráció Forrás: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség/www.kepszerk.hu/Ancsin Gabor

Kiemelték, hogy pontot akartak tenni a 2013 óta húzódó eljárás végére, ezért egy olyan megállapodást kötöttek a dolgozókkal, amely mindkét fél számára elfogadható. A megállapodás részeként a 26 millión kívül a McDonald's vállalata azt is, hogy képzéseket tart a menedzsment és az alkalmazottak számára is.