Az egekbe emelkedett a Disneyland belépőinek ára

disneyland los angeles usa adventure amusement anaheim angeles beauty california castle children colorful destination disney enjoyment entertainment los mickey mouse park people roof sleeping strolling themed towers travel walt
36460704 - sleeping beauty castle at disneyland park.
Vágólapra másolva!
A Disney több mint 10 százalékkal megemelte eredeti, kaliforniai élményparkjának belépőjegy-árait - írja a Bloomberg. Ennek minden valószínűség szerint köze van ahhoz, hogy a parkban hamarosan újabb, nagyszabású attrakciót adnak át a látogatóknak. A Star Wars-tematikájú bővítés vélhetően az áremelés ellenére is tovább növeli a látogatók számát.
Vágólapra másolva!

Az eddigi 135 dollárról több mint 10 százalékos növekedéssel, 149 dollárra emelkedett a kaliforniai Anaheim-ben működő Disneypark tipikus belépőjegyének ára a nyári időszakban. Egyúttal a legolcsóbb jegyváltozat ára is átlépte a száz dolláros lélektani határt, 7,2 százalékos árnövekedéssel, 104 dollárra drágulva. Ugyanezek az árak érvényesek a másik hasonló létesítményben, a California Adventure-ben is.

Csökkentett árú jegyek vásárlására csak a helybéli lakosok, továbbá a katonák jogosultak, illetve több napra szóló belépőjegyek vásárolhatók kedvezménnyel.

A kaliforniai Disneyland Forrás: Origo

A Disney közleményben tudatta, belépőjegyfajtáit és azok árazását igyekszik úgy meghatározni, hogy mindenki kiválaszthassa a számára leginkább megfelelőt. Például az éves belépők mostantól hatféle variációban kaphatók, előre meghatározva az esetleges kivételeit a felhasználási napoknak.

A legolcsóbb éves bérlet 399 dollárért, míg a legdrágább 1500 dollárért (kb. 400 ezer forint) érhető el.

A változtatásoknak minden bizonnyal köze van a hamarosan megnyíló új bővítéshez. A Disney-csoport az elmúlt években dollármilliárdokat költött arra, hogy a nagy szórakoztatóipari brandekhez - Pixar, Marvel, Lucasfilm - tartozó karaktereket, filmeket és más szellemi termékeket, attrakcióvá formálja parkjaiban.

Az idén nyíló, Star Wars: Galaxy's Edge névre keresztelt új fejlesztés a vállalat hosszú idők óta legnagyobb ilyen projektje a témaparkokban. Nagy dobásnak szánják, arra számítva, hogy megnyitása tovább növeli a látogatószámot.

A cég még 2015-ben választotta ki a területet a bővítéshez, az építkezés 2016-ban kezdődött meg.

Kaliforniában idén nyárra ígérik a nyitást, míg a floridai Orlandóban, a cég Hollywood Studios parkjában késő őszre.

A vállalat különleges látványosságokat ígér a széria rajongóinak mindkét helyszínre, többek között az emblematikus Millenium Falcon vezetését és űrcsaták szimulálását.

A cég igazi különlegességeket ígér az élményparkokok új attrakciói kapcsán a Star Wars rajongóinak Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A Disney nagy üzletet csinált a Star Wars-brandet birtokló Lucasfilm bekebelezésével, mert a néhány év alatt eddig bemutatott új filmek szinte mindegyike kiugró bevételt hozott, és a kapcsolódó merchandising termékek és jogok is szépen teljesítenek. Ezért bíznak abban, hogy a témapark bővítése is sikeres lesz.

2017-ben egyébként a kaliforniai Disneyland-ben 18,3 millió látogatót regisztráltak, ezzel

a hely a világ második leglátogatottabb témaparkja volt, közvetlenül a szintén a csoporthoz tartozó orlandói Magic Kingdom után.

A vállalat élményparkjaiban globálisan 4 százalékkal nőtt a látogatók száma egy év alatt, és a vendégek átlagos fejenkénti költése 6 százalékkal emelkedett.