Az mCash szolgáltatás, azaz a bankkártya nélküli készpénzfelvétel egyszerű, csupán egy mobiltelefonra van hozzá szükség: a bank mobilapplikációján keresztül kell kérni egy egyedi kódot, ami megérkezik a telefonunkra, majd ezt a kódot kell beírni az ATM-en. Az innovatív digitális szolgáltatást Magyarországon elsőként az UniCredit ügyfelei élvezhetik.

A készpénz továbbra is főszereplő az életünkben – még a 18-25 éves korosztály körében is. A Magyar Nemzeti Bank 2017 őszén végzett reprezentatív lakossági kutatása szerint még mindig ez a legnépszerűbb fizetési eszköz mind a tranzakciók számát, mind pedig azok értékét tekintve.

2016-ban a vásárlások összértékének 71,2 százalékát, darabszámának pedig 87,7 százalékát teljesítették készpénzben; emellett pedig évről évre nő a havonta a felvett készpénz összege, a készpénzfelvételek száma pedig stagnál.

IllusztrációForrás: MTI/Jászai Csaba

A pénzintézet által végzett felmérés szerint minden negyedik ügyfele szívesen használná a kártya nélküli pénzfelvét lehetőségét a bank mobilapplikációján keresztül, az alkalmazás aktív használói között pedig még magasabb, 67 százalékos ez az arány.

Stratégiánk alapja, hogy olyan innovatív technológiai újításokat és digitális fizetési megoldásokat építsünk be szolgáltatásainkba, amelyek megfelelnek ügyfeleink gyorsan változó igényeinek, alkalmazkodnak online szokásaikhoz, elvárásaikhoz és megkönnyítik mindennapjaikat" – mondta Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary általános vezérigazgató-helyettese.

Az mCash szolgáltatásForrás: UniCredit Bank Hungary Zrt

Az mCash azoknak is vonzó lehet, akiknek ott lapul a bankkártya a pénztárcájukban, ám nyitottak a mobiltelefonos alkalmazások használatára.

Az előzetes kutatások szerint az új megoldást nemcsak biztonságosnak, de kényelmesnek és egyszerűnek is tartják az ügyfelek, ugyanis a telefon mindig kéznél van, ráadásul nincs szükség a bankkártya elővételére a táskából, pénztárcából.

A visszajelzések szerint ügyfeleink elégedettek a mobilapplikációnkkal, a 35 év alattiak pedig egyre többen és egyre gyakrabban használják az alkalmazást. Nagy örömünkre szolgál, hogy a bankkártya nélküli készpénzfelvételt elsőként vezetjük be Magyarországon ügyfeleinknek, 170 ATM-ünk mindegyikében" – tette hozzá Anschau János, az UniCredit Bank Hungary operatív divíziójának vezetője, aki kiemelte: a bank módosította az ATM-ek működését, így azok már – megfelelve a mai biztonsági követelményeknek – interneten tudnak kommunikálni a mobilapplikációval.

Az mCash nevű funkcióval egy alkalommal 30 ezer, naponta pedig összesen maximum 100 ezer forintot vehet fel az ügyfél, míg a tranzakciók napi darabszámát a bank nem korlátozza.