Kinevezték a távozó Patai Mihály utódját az UniCredit Bank élére

Patai Mihály, a bankszövetség elnöke, interjú
Vágólapra másolva!
Tóth Balázst nevezték ki az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói posztjára a távozó Patai Mihály helyett – közölte az UniCredit Bank kedde.
Vágólapra másolva!

Patai Mihály, a jelenlegi elnök-vezérigazgató 13 év után hagyja el az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t, és a Magyar Nemzeti Bank alelnöki posztját tölti majd be.

Patai Mihály az elmúlt 13 év alatt sikeresen vezette az UniCredit Bank Hungaryt,

neki köszönhető, hogy a bank folyamatosan nőtt, és meg tudta erősíteni Magyarország gazdasági fejlődésében betöltött vezető szerepét - olvasható a pénzintézet közleményében.

Patai Mihály Fotó: Hajdú D. András [origo]

Tóth Balázs jelenleg a bank igazgatóságának tagja és a vállalati, befektetési banki és privátbanki divízió vezetője; új pozícióját hivatalosan kinevezésének felügyeleti engedélyezése után foglalja el.

Az UniCredit közölte:

Tóth Balázs 1990-ben kezdte pályafutását a Magyar Külkereskedelmi Banknál Budapesten mint vállalati ügyfélmenedzser,

majd 1995-ben csatlakozott a Bank Austria Creditanstalt Rt.-hez vállalati ügyfélmenedzserként, 1997-ben pedig a vállalati ügyfelekért felelős osztályvezető lett.

Illusztráció Forrás: MTI/Jászai Csaba

Az új elnök-vezérigazgató 2000-ben Bécsben folytatta karrierjét a Bank Austriánál, a nemzetközi hitelosztályon a közép-kelet-európai régión belüli hitelezésért volt felelős.

Ezután 2006-ban visszatért az UniCredit Bank Hungaryhez, 2008-ban az igazgatóság tagjává, 2017 márciusában pedig a vállalati, befektetési banki és privátbanki divízió vezetőjévé nevezték ki.